Вътрешният министър Иван Демерджиев разкри някои подробности за задържаните за

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев разкри някои подробности за задържаните за
Коментари Харесай

Вътрешният министър съобщи подробности за задържаните за убийството на граничаря от Елхово

Вътрешният министър Иван Демерджиев разкри някои детайлности за арестуваните за убийството на Петър Бъчваров край Елхово. 

Те се занимават с незаконна активност, само че тя не е каналджийство, нито трафик на дрога, уточни той.

Покойният еднообразен бе награден посмъртно с почетен знак на Министерство на вътрешните работи трета степен.

Демерджиев удостовери, че задържаните са братя. „ Не са желали да минат през браздата, чакали са други свои жертви ”, сподели още министърът. Но не даде повече детайлности, защото те към момента са следствена загадка. Такава били и претекстовете за дейностите на нападателите, въпреки че те към този момент били съвсем изцяло изяснени, заяви Нова тв.

„ Двамата са се занимавали с незаконна активност. Извършвали са закононарушения във връзка с мигранти и в един миг са решили, че някой им пречи на това. А гилзите, открити на българска територия, са от автомата, с който е отвърнал оживелият при стрелбата наш военнослужещ ", сподели още Демерджиев.

Дали арестуваните за убийството, което министърът дефинира като „ изродщина ", ще бъдат екстрадирани у нас, зависи от турските управляващи. А те към този момент били подхванали извънредно съществени спомагателни ограничения за защитата по границата и мигрантският напън през последното денонощие бил намалял в пъти, увери Демерджиев.

Той разяснява и настояването за оставката му от страна на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. „ Ще подам оставка, единствено в случай че президентът или българските граждани я изискат. До момента такива претенции не съм получил ", съобщи министърът.

„ Заварих „ Гранична полиция ” в доста тежко положение. Не може всички проблеми да се придвижват върху настоящото управление на Министерство на вътрешните работи ”, безапелационен бе Демерджиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР