Вътрешните министри на страните от Г-7 се събраха на италианския

...
Вътрешните министри на страните от Г-7 се събраха на италианския
Коментари Харесай

Започна срещата на вътрешните министри на Г-7 за джихадистката заплаха

Вътрешните министри на страните от Г-7 се събраха на италианския остров Иския да обсъдят опасността от задграничните бойци, които бягат в други страни след рухването на няколко джихадистки замъци в Сирия и Ирак, съобщи Франс прес.

Другият огромен спор на Г-7, който ще завърши на следващия ден следобяд, ще е битката с онлайн тероризма, и в него ще вземат участие представители на четири от интернет колосите: Google, Facebook, Туитър и Майкрософт.

Италианският вътрешен министър Марко Минити посрещна сътрудниците си от Съединени американски щати, Канада, Япония, Франция, Германия и Англия, както и европейските комисари за миграцията Димитрис Аврамопулос и за сигурността Джулиан Кинг и генералния секретар на Интерпол Юрген Щок.

След освобождението на сирийския град Ракка, който бе цитадела на радикалната формация "Ислямска страна ", ориста на намиралите се там задгранични бойци е от особена значимост за участниците в тази среща на Г-7. На нея ще бъде разискван и обменът на информация сред страните за ефикасна битка против това събитие.

Между 25 000 и 30 000 души от стотина разнообразни националности, включително 5000 от Европа, сформират този добре подготвен контингент бойци, които може да се разпилян из целия свят.

"Част от тях сигурно са убити, само че не знаем какъв брой. А други ще се опитат да се върнат вкъщи и това е една от тематиките, които ще обсъдим ", споделя Минити в оповестено през днешния ден изявление за в. "Стампа ".

Около 2000 служители на реда и военни се грижат за сигурността на делегациите по време на форума на остров Иския. Около 200 стачкуващи антиглобалисти, пристигнали от Неапол, минаха в шествие на пристанището на Иския зад транспарант с надпис "Не на Г-7. За един свят без граници ". Шествието бе държано на разстояние от мястото, където заседават делегациите за министерската среща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР