Вътрешните министри на Австрия, Германия и Италия формират ос на

...
Вътрешните министри на Австрия, Германия и Италия формират ос на
Коментари Харесай

Министри от ЕС формират ос на желаещите срещу нелегалната миграция

Вътрешните министри на Австрия, Германия и Италия образуват „ ос на искащите “ за битка против незаконната миграция, съобщи през днешния ден австрийският канцлер Себастиан Курц, ескалирайки разногласията в Европа по тематиката, съобщи Агенция Франс Прес.

Думите му в Берлин след диалози с немския вътрешен министър Хорст Зеехофер могат да бъдат тълкувани като предизвестия за немския канцлер Ангела Меркел, която се пробва да контракти ново съглашение за съдействие в Европейски Съюз за систематизиране на мигрантите.

Зеехофер, който е в открита омраза с Меркел по въпроса, който заплашва стабилността на съдружното ѝ държавно управление, съобщи, че той и неговите крайнодесни сътрудници от Австрия и Италия – Херберт Кикъл и Матео Салвини, са образува съюза по-рано тази седмица.

Той уточни, че тяхното съдействие ще се разшири, като ще обхване „ въпроси на сигурността и тероризма “, само че не навлезе в елементи.
Курц, чиято страна поема от 1 юли председателството на Европейски Съюз, съобщи, че приветства „ положителното съдействие, което желаеме да развием сред Рим, Виена и Берлин “.

„ Мисля, че това е доста рационално съдействие, което ще способства за понижаване на незаконната миграция към Европа “, сподели австрийският канцлер пред кореспонденти. „ Вярваме, че оста на искащите е нужна за битка против незаконната миграция “, добави Курц.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР