Вътрешен фронт се отвори срещу прясно договорената сделка за Брекзит

...
Вътрешен фронт се отвори срещу прясно договорената сделка за Брекзит
Коментари Харесай

Корбин, Фараж и Стърджън се обявиха против новата сделка за Брекзит

Вътрешен фронт се отвори против прясно контрактуваната договорка за Брекзит сред Европейски Съюз и Англия.

Основната английска опозиционна групировка - Лейбъристката партия - не може да поддържа контрактуваната през днешния ден договорка за Брекзит сред Европейския съюз и английското държавно управление, съобщи нейният водач Джереми Корбин, представен от Ройтерс и Франс прес.

Не утвърждаваме договорката и не можем да я подкрепим в настоящия й тип, сподели той и прикани английските депутати да отхвърлят съглашението. То няма да сплоти страната и би трябвало да бъде отхвърлено. Най-добрият метод да се реши Брекзитът, е последната дума да има популацията, което да се произнесе посредством всеобщ избор, уточни в официално съобщение Корбин, съобщи Българска телеграфна агенция.

При това състояние е малко евентуално английският парламент да одобри текста, против който към този момент се разгласи и северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП).

ДЮП взе участие в парламентарна коалиция с ръководещата Консервативна пария, която към този момент не разполага с болшинство в Народното събрание.

Източник от Лейбъристката партия сподели, че тя най-вероятно ще гласоподава за втори референдум за участие в Европейски Съюз, в случай че подобен избор бъде прибавен към която и да е договорка, препоръчана от Джонсън.

Шотландия също даде отпор. Шотландската национална партия няма да поддържа в Народното събрание съглашението за Брекзит на английския министър председател Борис Джонсън, тъй като то съставлява много " по-твърдо " излизане от Европейски Съюз. Това съобщи през днешния ден водачът на ШНП Никола Стърджън, представена от Ройтерс.

" Планираният от Борис Джонсън Брекзит допуска не толкоз обвързващи връзки с Европейски Съюз, що се отнася до стандартите за храните, опазването на околната среда и правата на служащите ", сподели тя. " Шотландия не е подкрепяла Брекзит под никаква форма и по тази причина и депутатите от ШНП няма да поддържат Брекзит под никаква форма ", добави Стърджън.

Лидерът на Партията за Брекзит Найджъл Фараж пък съобщи в Туитър, че съглашението с Брюксел на английския министър председател Борис Джонсън би трябвало да бъде отхвърлено, съобщи ДПА.

" Ангажиментът, стихотворец с това съглашение, за синхронизиране на регулациите значи, че " новото съглашение " не е Брекзит макар по-добрите решения по въпроса за митническия съюз ", написа Фараж. А в изявление за Би Би Си той предвижда, че за Джонсън ще е " доста мъчно " да убеди северноирландската Демократическа юнионистка партия да поддържа съглашението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР