Васка Пенкова, собственик на Агенция за сигурност “Скорпио”, която миналата

...
Васка Пенкова, собственик на Агенция за сигурност “Скорпио”, която миналата
Коментари Харесай

Васка Пенкова - Бизнесдама на годината

Васка Пенкова, притежател на Агенция за сигурност “Скорпио”, която предходната година отпразнува 30 годишен професионален празник, завоюва огромната премия в състезанието “Бизнесдама на годината”, проведен от лорд Евгени Минчев.

Номинирани бяха общо 14 сполучливи дами.

“Развиделява се...” е мотото на тазгодишния конкурс в поддръжка на дамите в бизнеса. Избрах този мотивиращ откъс, с цел да дам вяра на всички номинирани и посредством тях на всички, които имаха усложнения в бизнеса си, породени от здравната конюнктура в света. Благодаря на вицепрезидента Илияна Йотова, че одобри великодушно да бъде наш почетен патрон”, сподели пред “Труд” лорд Евгени Минчев - собственик на състезанието.

Тази година състезанието излъчва 14 номинирани, в разнообразни категории. Събитието е събирало средства за десетки благотворителни акции, измежду които за Британския кралски легион, за които дела лорд Евгени Минчев даде част от хонорарите си във ВИП брат.

Компанията на тазгодишната победителка Агенция за сигурност “Скорпио” е печелила доста влиятелни и интернационалните награди за качеството, ръководството и устойчивото развиване на своя бизнес модел. Бурните овации, с които бе съпроводено излизането ѝ на сцената и приемане на Голямата премия от влиятелния конкурс, сподели мястото ѝ в това общество, уважението и престижа, с който се употребява.
Пенкова прави усещане и с елегантната си визия, която въпреки да варира в годините, демонстрира едно неизменност в насоката на поверителност и класа.

Новата Бизнесдама на годината е това малко момиче с цигулката, което свири международно известната мелодия на Еньо Мориконе от филмовият шедьовър “Кръстникът” на “чичко Снегов” във кино лентата “Топло” през 1977 година Тя е и концертмайсторът на оркестърът от 202 цигулки, който открива Асамблеята “Знаме на мира” през 1979 година, където нейни “зайци” са били виртуозите Веско Ешкенази и Васко Василев.

От музикалната сцена до дългогодишните триумфи в бизнеса е един дълъг и изпълнен с провокации път, който Пенкова следва с присъщата ѝ непримиримост, упоритост, безкомпромисност, визионерство, усърдие и обич.

Тя е разпален футболен почитател на “Левски” и “Барселона”. За нейната фенска поддръжка са били голяма алтернатива футболните срещи сред “Левски” и “Барса” в Шампионска лига, изключително мача на 12 септември 2006 година на “Камп Ноу”, където тя поддържа “Левски” макар разгрома с 5:0, изигран при извънредно тежки метеорологични условия.

Васка Пенкова е основател на Националната асоциация на компаниите за комерсиална сигурност и защита (НАФТСО), най-авторитетната професионална организация в промишлеността за сигурност в България и 7 мандата деен член на Управителния съвет. Член е на комитета по “Критична инфраструктура” на CoESS - Конфедерация на европейските частни услуги за сигурност, член на Съюза за стопанска самодейност и Камарата на строителите в България. Майка на две деца, образовани в чужбина и професионално реализиращи се в България. Дълбоко има вяра в гения на българите, неуморно поддържа положителните дела и работи за просперитета на родината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР