Василка Гавазова е консултант по АДР със защитена бакалаварска степен

...
Василка Гавазова е консултант по АДР със защитена бакалаварска степен
Коментари Харесай

Василка Гавазова: Младите кандидат-шофьори си мислят, че знаят всичко

Василка Гавазова е съветник по АДР със предпазена бакалаварска степен по " Счетоводство и надзор “ и магистърската степен " Финанси “ в ПУ. През 2012г. приключва сполучливо професионална подготовка за преподавател-инструктор в Колеж – Сливен към Технически Университет София.

Така започва преподавателската си кариера и ползва мъдростта на Конфуций в своето забързано всекидневие – " Избери работата, която обичаш и тогава няма да бъдеш заставен да работиш и един ден през живота си “. 

За себе си споделя, че е разкрила, осмислила и работи това, което обича с помощта на свекър си Павел Гавазов. Често споделя, че в случай че работиш това, което обичаш, не вървиш на работа. Преподава доктрина както на фен водачи, по този начин и на професионални водачи на МПС, искащи спомагателна подготовка в професионалната си устременост в образователен център " Гавазови ".

Със брачна половинка й се радват на фамилен микробизнес, построен с опита и професионализма на неговия наставник и удължен от неговото поколение с цел образование, образование и отговорно държание на водачите на МПС. 

- Напоследък има голям брой произшествия с все по-млади водачи. Как смятате, че може да бъде решен този проблем и смятате ли, че би трябвало да бъдат подхванати промени в нормативната база? 

- За страдание казусът е доста сериозен. Има потребност от разбор на настоящата система за образование на кандидат-водачите и нужда от промени за повишение и усъвършенстване качеството на активността. Важно е  въвеждане на модерни новаторски способи в образованието за реализиране на по-добри резултати и за по-голяма сигурност на пътя.

Той не е обвързван единствено с образованието на бъдещите водачи. Както ние, по този начин и нашите сътрудници сме изправени пред предизвикването освен да учим курсистите със закона за придвижване по пътищата, а да го създадем по понятен за тях метод, с самостоятелен метод. Да ги възпитаваме на приемливост и отговорност към останалите участници в придвижването. Днешното потомство идва със самочувствие, че знае, че може и че всичко му е разрешено. Трудно приема съвет или забележка от страна на учител, родител или другар с опит. 

- Има ли връзка сред качеството на образование и следващо лишаване на контролни точки при шофиране? 

- Категорично считам, че има директна връзка освен с качеството на образование, само че и с метода на другарство сред преподавателя по процедура и неопитния, млад и окуражен да се потвърди пред връстниците си кандидат-водач. Пълнолетието е възрастта, в която поемаш върху нежните си рамене цялата суровост на законодателната система, само че не го осъзнаваш. Искаш да се докажеш, да се харесаш, да си възрастен, само че не познаваш отговорностите и следствията, които ти предстоят.

Законодателство прозорливо е определило 26 контролни точки през първите две години стаж за водачите с концепцията те да ги пазят посредством дейностите си като водачи на ППС в придвижването по пътищата. Преподавателите и фамилията са тези, които би трябвало да им обяснят по верен метод, че те са длъжни да пазят контролните си точки, с цел да обезпечат личната си безопасност и тази на останалите участници - пешеходците да вземем за пример.

За неспиране на пешеходна пътека се лишават 8 точки, при наново нарушаване са 12. Ако законът бъде изменен и през тези 2 години те нямат право да възвръщат контролни точки, единствено след  две неспирания на пешеходна пътека и едно непоставяне на защитен колан тези водачи ще подлежат на възстановяване на права по член 157 от ЗДпП, т.е. ще получават категорията си за фен водач още веднъж посредством ново образование, полагане на държавни изпити по доктрина и процедура, след изтърпяване на наложените санкции.

Простичко казано - дружно можем да ги научим, че правата носят отговорности и наказания. Не е прекомерно строго или незаслужено. Просто е - имаш права и спазваш закона, не го спазваш - нямаш права да управляваш МПС - заслужено е. 

- Какъв е редът за възобновяване на отнети контролни точки?

- Контролни точки се лишават от чиновници на КАТ при определяне на осъществено нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Максималният брой контролни точки, които можете да възстановите посредством курс за възобновяване, е 13 точки в границите на 1 година.

Курс за възобновяване на контролни точки се организира всяка събота в Учебен  център " Гавазови " на ул. " Атанас Каменаров " №5 в Пловдив. Обучението е теоретично, преглеждат се  важни тематики, свързани с сигурността на придвижване и спазването на Закона за придвижване по пътищата. Специално внимание обръщаме на скоростта, с която би трябвало да се движим при другите пътни условия и методите, по които тя въздейства върху устойчивостта на пътя, дължината на спирачния път, последствията при ПТП.

Малко хора знаят, че в случай че сравним удара на автомобил в неподвижно затруднение като рухване от многоетажна постройка при 60 км/ч, се равнява на рухване от петия етаж, а при 120 км/ч е като несъответстващ с живота полет от 19-и етаж. Припомняме на курсистите техните отговорностите, някои особености при осъществяване на маневри, психофизиологичните условия към тях. Държим да са осведомени с  административно-наказателните и насилствени административни ограничения, които могат да им бъдат наложени при последващи нарушавания. Ако желаете да ревизирате дали сте подобаващ претендент за възобновяване на контролни точки посредством курс, можете да се свържете с нас. 

- Напоследък все по-често виждаме примамливи предложения за шофьорски курсове с много ниски цени? Смятате ли, че качеството на услугите зависи от цената? И предлага ли се услугата в нейната целокупност при цени от 500-600 лв., или това е за сметка на понижени часове кормуване, доктрина? 

- При ценовото образуване на предлаганите от нас услуги сме избрали допустимо най-универсалния способ, който да ни даде ясна визия какъв брой ни коства на нас. Събрахме  всички директни разноски за осъществяването на образованието както променливите, по този начин и закрепените и определихме себестойността на другите курсове, които предлагаме. Благодарение на лицензиран програмен продукт, отговарящ на законодателните условия за фактуриране и отбрана на персоналните данни, предоставихме на нашите клиенти бистрота при заплащането на услугата на вноски. 

Бих желала да се въздържа от коментар за примамливите предложения и в случай че би трябвало да дам съвет, то той би бил да се позиционирате някъде към междинните цени за пазара, като потърсите стойност. Стойността е нещо напълно друго. Тя е изгодата, която получавате от услугата, която купувате и даже да я тълкуваме като самостоятелна и субективна за мен тя е най-важна за потребителя в съответния случай. Всяко предписание си има изключение, само че в случай че въпреки всичко желаете да се позиционирате в най-ниския ценови сегмент, той мъчно може да се съпостави с останалите на пазара и надали ще останете задоволени.

- Каква е формулата за основаването на един сполучлив млад водач? 

- Формула няма. Това не е математика, най-съществен е самостоятелният метод. Практическото образование е самостоятелно, ние имаме вътрешно предписание за започване на самостоятелното практическо образование, което съблюдаваме, макар че методиката на образование ни дава право да организираме на практика занятия след 7- ма тематика по доктрина (на четвъртия ден от записването). В УЦ " Гавазови "   положеният вътрешен изпит по доктрина позволява на претендентите да стартират практическо образование. Знаеш разпоредбите за придвижване по пътищата - кормуваш! Не си научил теоретичната част, която е извънредно значима - не практикуваш. Повярвайте ми, работи. Амбицирани са да четат, успеваемостта ни на държавните изпити по доктрина е над 90% (смее се).

- Обучение за какви категории оферирате в Учебен център " Гавазови "?

- С наяве удовлетворение споделям, че единствените категории, които до края на 2021г. ( А1, А2, А) не можехме да предложим на нашите клиенти, към този момент са факт. Причината да се дистанцираме от образованието на мотористи беше в неналичието на експерти като фрагменти в това характерно образование. Новоназначеният ни учител по процедура изцяло дава отговор на нашите разбирания и цели към отговорността да градим, възпитаваме и образоваме бъдещи водачи на мотоциклети.

Практик, който  обича моторите, познава общото им устройство, спецификите и рисковете от безразсъдната им приложимост. Това, което ще прибавя към неговото утвърдено CV при нас е, че занапред ще работим, градим и сътворяваме виновни водачи на мотоциклети, разчитайки на незаменимата му тридесет годишна обич към тях и насъбраният опит. Професионализмът е водещ фактор при подбора на фрагменти за нас в другите посоки на образование.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР