Васил Цонев е шофьор от пловдивска фирма, който многократно е

...
Васил Цонев е шофьор от пловдивска фирма, който многократно е
Коментари Харесай

Шофьор, извел българи от Киев, разказа за перипетиите при пътуването

Васил Цонев е водач от пловдивска компания, който неведнъж е ходил на курсове до Украйна преди старта на войната. Наема се да го направи и сега, в който би трябвало да бъдат евакуирани български жители от Киев. Имало е негови сътрудници, които са отказали, само че той се е отзовал и е карал един от четирите рейса, които са влезнали в украинската столица и са си тръгнали с негови сънародници.

" Трябваше някой да отиде да вземе хората. На отиване имахме компликации, когато влязохме в самата Украйна заради това, че имаше вечерен час, който е заради военните дейности. Не даваха да се движим. Имаше доста военни. Тръгнахме от Бяла църква, бяха ни нужни специфични документи, с цел да влезем, и не знаехме дали ще пуснат и четирите рейса или единствено два. Имахме несъмнено време да влезем в Киев, да натоварим хората и да излезем. Поради тапите трябваше да предприемем някои дейности, които са си много рискови. Влязохме в платното, което беше несъмнено единствено за военните, с цел да можем да стигнем до КПП-то. Ако не бяхме тръгнали по него, щеше да остане за на другия ден. Насочиха оръжията против нас до момента в който не схванаха защо става въпрос, на къде сме тръгнали. Говориха и с консулството и схванаха, че отиваме да вземаме хора. Казаха ни, че имаме един час да влезем и да излезем с хората от Киев, тъй като влиза към този момент вечерния час. По времето, в което влизахме и излизахме в Киев, нямаше пукотевица, само че всички бяха въоръжени, имаше доста КПП-та. От влизането в Киев до консулството имаше още четири КПП-та, където ни ревизираха. На връщане от Киев до Бяла църква спряхме за отмора, бяхме на 70 километра от столицата. След почивката чухме да се гърми покрай Бяла църква и по тази причина тръгнахме да се прибираме ", описа той в ефира на БТВ.

" Заради военното състояние нощно време е неразрешено да се излиза, има боен час. Но ние предприехме пътуването през нощта поради гърмежите в Бяла църква. Целта бе да стигнем до границата по най-бързия метод. Отдъхнахме си когато влязохме в Молдова. Пак бих приел такова пътешестване. Трябва да се оказва помощ в такава обстановка ", изясни още Цонев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР