Васил Терзиев ще стане кмет на София в понеделник и

...
Васил Терзиев ще стане кмет на София в понеделник и
Коментари Харесай

Съдът отхвърли иска на Ваня Григорова срещу обявяването на Васил Терзиев за кмет на София и образува дело за изборните резултати

Васил Терзиев ще стане кмет на София в понеделник и може да се закълне. Това реши Административния съд-София град като отхвърли настояването на изгубилата балотажа за столицата Ваня Григорова да няма оповестяване на кмет до момента в който не бъде прегледано обжалването й по създание. Съдът е образувал дело по жалбата на Григорова против изборните резултати. Делото би трябвало да се гледа другата седмица.

Днес е формирано дело по жалбата на Ваня Григорова, в качеството ѝ на претендент за кмет на Столичната община, и Иван Таков, в качеството му на ръководител и представляващ локалната коалиция „ Българска социалистическа партия за България “. Те апелират решението за избора на Васил Терзиев за кмет на столицата.

Предстои АССГ да насрочи административното дело за разглеждане в намерено съвещание идната седмица.

Жалбата на Ваня Григорова, в качеството ѝ на претендент за кмет на Столична община, и Иван Таков беше подадена през вчерашния ден. Преписката се върна назад в първоинстанционния съд през днешния ден към обяд и делото незабавно беше формирано за разглеждане, като съдът се произнесе неотложно по настояването за прекъсване на предварителното осъществяване.

Определението по искане за прекъсване на осъществяването предстои на обжалване пред Върховния административен съд.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР