Васил Капланов-Каплата излиза от ареста с мярка „Домашен арест“. Това

...
Васил Капланов-Каплата излиза от ареста с мярка „Домашен арест“. Това
Коментари Харесай

Цяла Дупница настръхна - Капланов излиза от ареста

Васил Капланов-Каплата излиза от ареста с мярка „ Домашен арест “. Това реши през днешния ден тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил, като анулира определението на Районен съд – Дупница, с което бе доказана взетата във връзка с него, най- тежка мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, написа dennews.bg.

Съдът указва на обвинения, че няма право да напуща домашния си адрес без позволение и позволява контрола да бъде реализиран посредством средствата за електронно наблюдаване.

Васил Капланов е притеглен като обвинен за закана за ликвидиране – закононарушение по член 144, ал.3, във вр. с ал.1 от Наказателен кодекс, като е в ареста от 04.09.2020 година
Припомняме, че Капланов насочи закана за ликвидиране към съпричастен със случая „ Янек “ дупничанин, до момента в който беше под домакински арест по обвиняването за държане на муниции.

В претекстовете си Окръжен съд показва, че от доказателствата по делото към момента продължава да съществува обосновано съмнение, не е налице действителна заплаха от укриване, само че е налице заплаха от осъществяване на закононарушение, доколкото настоящето, за което му е повдигнато обвиняване е осъществено по време на мярка „ Домашен арест “, по друго досъдебно произвеждане.

Задържането под стража не следва да продължава, доколкото има безапелационни данни за влошеното здравословно положение на обвинения Васил Капланов, които са несъвместими с пребиваването му в местата за лишени от независимост.

Припомняме, че Васил Капланов е главен обвинен за изгубването на 43-годишния Янек Миланов от Дупница, само че се намираше в ареста по обвиняване за закана за ликвидиране.



Припомняме, че Янек изчезна в късната вечер на 31 юли, като последно е засечен от камери в джипа на Капланов. До момента няма диря от Янек, а срокът на досъдебното произвеждане за отвличането му бе продължаван на два пъти. За момента няма повдигнато обвиняване против съответен причинител.

Припомняме още, че синът на Васил Капланов – Никола също се снабди с две обвинявания. Те са за нанасяне на вреди на автомобила на Янек Миланов.
Припомняме, че преди съдбовната дата 31 юли Янек Миланов е подлаган на тормоз месеци наред – на автомобилът му са нанасяни вреди на няколко пъти, против жилището му е стреляно, а в дните преди да изчезне му е изпратена фотография на гроба на родителите му.

Според прокуратурата причинител на две от нападенията против автомобила на Янек е Никола Капланов. Той бе упрекнат, само че съдът го освободи с мярка „ Подписка “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР