Васил Иванов, напуснал Нова телевизия преди две години с обвинения

...
Васил Иванов, напуснал Нова телевизия преди две години с обвинения
Коментари Харесай

Васил Иванов се оплакваше, че му спрели разследване за Домусчиев, сега работи за тях

Васил Иванов, напуснал Нова телевизия преди две години с обвинявания за „ систематична цензура “, се връща още веднъж на работа като проверяващ публицист, стана ясно тази заран. Той е бил поканен персонално от новия притежател на медийната група Кирил Домусчиев, оповестиха от „ Нова Броудкастинг Груп “.
Днес предприемачът приветства журналиста със статус във Facebook:

„ Васко, добре пристигнал още веднъж в Нова! Пожелавам ти още доста мощни следствия и награди! Силната проверяваща публицистика постоянно ще бъде в стратегиите на Българската телевизия-Нова. Това е нашият дълг към обществото! Хора като Васко са необичайност и заслужават нашето почитание! “.

Когато напусна Нова през 2017 година Иванов уточни „ систематичната цензура “, налагана му от тогавашния началник на новините Дарина Сарелска. Четири месеца по-късно Сарелска напусна медията. Тогава ставаше дума за следствие на Иванов против кмета на Неделино Стоян Беширов. Журналистът твърдеше, че следва социална поръчка за 1,5 милиона лв. за ремонт на детска градина, само че единствено „ ще се удари една багра “ и парите ще потънат в нечий джоб.

По изказвания на Иванов обаче, имало и различен случай на спряно следствие – през същата 2017 година журналистът споделя във Facebook, че е желал да работи по тематиката за приватизационния контракт на братята Домусчиеви за Български морски флот. Тогава Валери Симеонов „ хвърли вест, че Домусчиеви не извършват приватизационния контракт, а вместо това единствено нарязват кораби “, написа Иванов:

„ Това фактически е вест. Аз съм наясно за какво Нова тв не „ видя вест “ в този случай и за обвързаностите по тематиката.

А познавайки от близко кухнята и технологията на работа в Нова тв, зная кой е решил да „ пропусне “ в новините, тази по всички стандарти на публицистиката НОВИНА. Това е Дарина Сарелска. Шефката на „ Новини и настоящи излъчвания “. Тя директно и оперативно взема решение кое да се пуска и кое не по Нова. Както и за десетките новинарски уеб сайтове, които са благосъстоятелност на Нова, обитават се в постройката на Нова (в нюзрума), и които също дума не обелиха през днешния ден за тази вест.

Между другото преди година бях получил сигнал с документи за други бизнес дейности на Домусчиеви, много скандални, демонстрирах ѝ ги и ѝ споделих, че считам да направя следствие по тематиката. Тя незабавно отхвърли предлагането ми, без да се съветва с никой различен. Нейно решение. Документите за отхвърленото от нея следствие са налични и събират прахуляк. Да напомням ли, че преди 2-3 години половината държавно управление отиде с държавен хеликоптер до Разград да открива една естрада на стадиона на Домусчиеви… “.

Назначаването на Васил Иванов бе оповестено ден, откакто стана ясно, че малкия екран освобождава проверяващите публицисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова. През есента той стартира нов план с журналистически следствия в Нова. По него той работи с репортерката Тина Ивайлова.

Източник: Площад Славейков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР