Вашият циркаден ритъм, който е вашият цикъл сън-събуждане, се ръководи

...
Вашият циркаден ритъм, който е вашият цикъл сън-събуждане, се ръководи
Коментари Харесай

Защо е важно да си вземем горещ душ преди сън?

„ Вашият циркаден темп, който е вашият цикъл сън-събуждане, се управлява от телесната температура и светлина “, споделя доктор Уитни Робан, експерт по съня. „ Искате телесната ви температура да намалее, с цел да може мелатонинът да се увеличи. Когато излезете от парещ душ, телесната ви температура ще спадне, а вашият мелатонин ще създаде вашия мелатонин ще се усили. И това ще ви помогне да се почувствате сънливи. "
Температурата зависи от вас. За някои горещият душ може да ги накара да се почувстват в действителност сънливи. Горещите душове може да зареждат с сила, тъй че може да изберете освен това от топлата страна. „ Не желаете да ви е доста горещо, когато си лягате “, споделя неврологът по съня Темитайо Ойегбиле-Чиди, лекар по медицина. " Искате в действителност да се охлаждате. "
 Защо не би трябвало да се къпем повече от 5 минути? Защо не би трябвало да се къпем повече от 5 минути?
Ако сте от хората, които обичат да стоят дълго под душа, евентуално ще измененията навика си, откакто прочетете това. Експертите са катег...
Имайте поради, че тялото ви естествено стартира да създава мелатонин в края на деня; топъл душ форсира процеса. Освен това релаксацията, която носи, също алармира на тялото ви, че е време за сън. „ Трябва ви в действителност добър интервал на разпродажба преди лягане. Наистина оказва помощ да зададете звук, да зададете момента, да настроите мозъка си да се подготвя за лягане “, споделя доктор Ойегбиле-Чиди. Душът ви преди лягане би трябвало в действителност да се случва към лягане - няма да се възползвате от същата изгода от 18:00 душ, в случай че си легнете в 23 часа. Ще извлечете максимума от душа си преди лягане, в случай че го вземете към 30 минути, преди да желаете да си легнете, споделя доктор Робан. 
„ Не желаете да си вземате душ и това да е цялата ви рутина. Искате да сте сигурни, че откакто излезете, вършиме нещо, още една релаксираща активност, преди да си легнете “, споделя доктор Робан. „ Да кажем, че вземете този душ и по-късно отидете в светла стая и отидете на телефона си. Това е контрапродуктивно. "
Преди да влезете под душа, подгответе стаята си да се изветри. Затъмнете светлините, настройте телефона си да се зарежда в друга стая и подгответе активност, която можете да извършите, с цел да се отпуснете, като да вземем за пример йога, публицистика или масажиране на продуктите за грижа за кожата ви. „ Когато влизате под душа, знаете, че идващото ще бъде вашата релаксираща рутина “, споделя доктор Робан. Прекарайте не повече от 15 минути за това релаксиращо занятие и по-късно се оставете да заспите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР