Вашият лекар ви предписва антибиотик за лечение на гадна инфекция

...
Вашият лекар ви предписва антибиотик за лечение на гадна инфекция
Коментари Харесай

4 неща, които трябва да избягвате, когато пиете антибиотик

Вашият доктор ви предписва антибиотик за лекуване на гадна зараза и вие следвате напътствията му прецизно. Четете листовката и изпълнявате всичко, само че знаете ли всички неща, които би трябвало да избягвате, когато пиете антибиотик?

Антибиотиците могат да обиден други елементи на тялото, с изключение на бактериите към които са ориентирани. Всеки антибиотик е друг, тъй че попитайте вашия доктор или фармацевт тъкмо какво би трябвало да избягвате, с цел да сте сигурни.

1. Не би трябвало да разчитате на хапчето

Вероятно сте чули, че антибиотиците не въздействат на хормоналните контрацептиви, НО има изключения. Има антибиотици, които могат да намалят на хормона, виновен за попречване на овулацията. Най-добре е, когато пиете антибиотик да употребявате още едно средство за предотвратяване от нежелана бременност. Това важи и за една седмица след прекъсването на приема му.

2. Не би трябвало да пиете алкохол

Временното самоограничение е извънредно значимо, по няколко аргументи: макар че алкохолът не понижава успеваемостта на множеството антибиотици, той може да понижи силата ви и да забави процеса на възобновяване на организма. Освен това алкохолът и антубиотиците могат да раздразнят стомаха ви, да причинят замаяност, унесеност и така нататък Смесването на някои антибиотици с алкохол, предизвикват замаяност, повръщане, бърз сърдечен темп.

3. НЕ забравяйте пробиотиците

Антибиотиците убиват потребните бактерии в организма ни. В червата ни има потребни бактерии, които поддържат естествената им работа. Когато те умрат, получаваме диария. Хубавото е, че това може елементарно да се предотврати. Просто приемайте пробиотик, дружно с антибиотика. Пробиотиците се грижат за салдото на бактерии в червата.

4. Не поръчвайте храна, преди да сте прочели листовката

Някои антибиотици, като Аугментин, би трябвало да се одобряват с храна, с цел да се избегне разстройство на стомаха. Докато други би трябвало да се одобряват на празен корем, с цел да се усъвършенства абсорбацията. Винаги четете деликатно листовката на антибиотика, с цел да знаете по какъв начин и по кое време би трябвало да го приемате.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР