Вашите дневни нужди от калории се основават на няколко фактора

...
Вашите дневни нужди от калории се основават на няколко фактора
Коментари Харесай

Колко калории трябва да приемате на ден?

Вашите дневни потребности от калории се основават на няколко фактора – най-важните, от които са: пол, възраст и равнище на интензивност.

Има безчет приложения, таблици и калкулатори, с чиято помощ може да се ориентирате какъв брой калории са ви нужни всекидневно. Определянето на тъкмо и закрепено число обаче е релативно, тъй като би трябвало да се вземат поради разнообразни фактори, както и каква е задачата на дадения човек – да поддържа сегашното си тегло, да отслабне или да качи килограми.

Като цяло мъжете се нуждаят от по-голямо количество калории, тъй като телата им са по-големи. По-активните физически хора също би трябвало да одобряват повече калории от по-слабо дейните. С напредването на възрастта човек се нуждае от по-малко калории поради проблеми в метаболизма.
По мотив физическата интензивност, ето няколко насоки, с чиято помощ може да определите каква е вашата: Заседналият метод на живот значи, че човек прави единствено лека физическа интензивност, обвързвана с всекидневието. Умерената интензивност значи физически действия, равни на вървене към 3-5 километра дневно, както и нормалната физическа интензивност, обвързвана с всекидневието. Активната физическа активност е всичко, което е повече от изброените досега.
 Добави изложение
Колко калории би трябвало да приемате дневно?
Вашите дневни потребности от калории се основават на количеството калории, които приемате и на броя на калориите, които изгаряте всеки ден. И до момента в който приемът на калории може да бъде избран според от това каква храна и какъв брой от нея консумирате, изгорените калории са по-трудни за пресмятане. Не става въпрос единствено за калориите, които изгаряте посредством извършения и физическа интензивност, само че и какъв брой калории изгаря тялото ви, задвижвайки телесни функционалности като храносмилане и метаболизъм.

Тест в лаборатория може да покаже вашата съществена метаболитна скорост. След това можете да добавите количеството калории, които изгаряте всеки ден посредством дейностите си, с цел да получите по-добра картина. Ако нямате достъп до тестване, ето няколко насоки:
Калории за поддържане на тегло: Ако желаете да поддържате сегашното си тегло, би трябвало да има баланс сред признатите калории и изгорените калории. Средно дамите се нуждаят от към 1600 до 2400 калории всеки ден, а мъжете се нуждаят от 2000 до 3000 калории дневно - според от възрастта и равнището на интензивност. Ако разберете, че имате потребност от 2000 калории дневно, тогава би трябвало да поддържате приема на калории почти еднакъв на това число. Калории за намаляване: За да отслабнете, би трябвало да създадете калориен недостиг. Това значи, че би трябвало да приемате по-малко калории, в сравнение с изгаряте всеки ден. Калории за наддаване на тегло: Ако задачата ви е повече килограми – би трябвало да приемате повече калории всеки ден, в сравнение с изгаряте.
 Добави изложение
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР