Вашингтон все по-релефно променя своята парадигма по отношение на войната

...
Вашингтон все по-релефно променя своята парадигма по отношение на войната
Коментари Харесай

Вървят задкулисни преговори между САЩ и Русия, Зеленски е об...

" Вашингтон все по-релефно трансформира своята парадигма във връзка с войната в Украйна. Очевидно, че бързо възходящата ескалация на напрежението сред Москва и Вашингтон води изрично до нуклеарен Армагедон. Даже Джо Байдън и неговото обграждане го осъзнаха най-после ". Това написа Боян Чуков във Facebook. 

Ето какво още написа геополитическият анализатор, след срещата на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс с шефа на съветското разузнаване в Анкара:

След поредицата от тайни срещи сред руснаци и американци последва шокиращото евакуиране на Водоснабдителна система на РФ от Херсон. Даже Зеленски бе сюрпризиран и комплициран. Естествено, че актуалният спор могат да го разрешат само и единствено Русия и Съединени американски щати.

Очевидно е, че сега вървят интензивно подмолни договаряния сред двете страни. Съгласно информация от съветския вестник " Комерсант " сега се разисква посещаване на Виктория Нуланд в Русия. Същата, която сподели преди време Fuck the EU.

Виктория Нуланд е специалист по евразийските въпроси и Руската федерация. Тя е в " черния лист " на руснаците, само че очевидно ще бъде направено изключение, в случай че пътува до Москва. Посещението може да се осъществя още до края на ноември.

Най-вероятно домакини на Виктория Нуланд ще бъдат съветските зам. външни министри Сергей Рябков и Андрей Руденко. Първият отговоря за Съединени американски щати, а вторият курира Украйна и постсъветското пространство.
Не е изключена среща на Виктория Нуланд със зам. ръководителя на администрацията на съветския президент Дмитрий Козак. Козак и Нуланд се срещнаха в Женева през юни 2021 година по време руско-американската среща на върха.

След като Виктория Нуланд е главен договарящ с съветската страна сега и отношението й към Евросъюза е Fuck the EU, не е изключено двете страни да се договорят да провеждат публично заравяне на Европейски Съюз, който се спомина, само че още не схванал за това.

Допускам, че НАТО ще последва след няколко години Европейски Съюз, само че не желая повече да разясня, тъй като преди време, когато споделих, че Англия ще напусне Европейски Съюз, бях разгласен от нашите ревностни евроатлантици за мечтател и конспиролог.
Боян Чуков позволява още, че  Известен и непосредствен до Вашингтон и Пентагона украински военачалник може да седне на масата за договаряния вместо президента Володимир Зеленски, чиято администрация позволи чутовния гаф с двете паднали ракети в Полша и неоснователните обвинявания към Русия.

Ето какво изяснява той: 

След като руснаци и американци преговаряха дискретно по тематиката " приложимост на атомно оръжие " и " настоящи проблеми " и реализираха явни договорености, които нанесоха военни и политически имиджови вреди на Русия... оставаше Зеленски да се впише в коловоза и тона, който му предложиха американците.

Той трябваше да приказва с привлекателен и кооперативен звук на Г-20 и да демонстрира подготвеност да договаря. Вместо това той и неговия боен министър си сложиха рогата и взеха да се заканват и да плашат всички поред. Руснаци и американци видяха, че Зеленски се изоглави и не се вписа в упованията на Вашингтон и Москва.

Генерал Суровикин прати облак от ракети по украинската инфраструктура, което може да се впише като " ответка " на руснаците на изоглавилия се Зеленски. Лавров напусна преди края Г-20. Байдън срита версията на Зеленски за двете паднали " съветски ракети " на полска територия.

Даже и поляците гъвкаво отреагираха с всякакви овъртолени деклараци, че " ракетите са съветско произвеждане ", само че не са изстреляни от руснаците. После обществено и брутално затвориха устата на Зеленски по тематиката като медийно бе оповестено, че двете ракети са изстреляни от ВСУ.

Най-вероятно това беше последната опция на Зеленски да си " подритва безнаказно трудовата брошура ". Сега се чака след известно време на неговото място да седне военачалник Залужний, който е началник на ВСУ, другар на Пентагона и на военачалник Марк Мили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР