Вашингтон. В рамките на работното си посещение във Вашингтон (САЩ),

...
Вашингтон. В рамките на работното си посещение във Вашингтон (САЩ),
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с конгресмена от щата Илинойс Питър Роскъм

Вашингтон. В рамките на работното си посещаване във Вашингтон (САЩ), ръководителят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов беседва с конгресмена от щата Илинойс Питър Роскъм. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Двамата се срещнаха в постройката на американския Конгрес във Вашингтон. Цветанов и Роскъм разискаха аспекти на районната сигурност през призмата на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и характерните закани за района. Конгресменът е съпредседател на 20-членната двупартийна Комисия за демократично партньорство към Камарата на представителите на американския Конгрес, разрастваща интерпарламентарни връзки с страни от Балканския район. Цветанов осведоми американската страна за целите на европредседателството и по особено за главния подобен – очертаването на ясна европейска вероятност пред Западните Балкани. Питър Роскъм изрече особено удовлетворение от вчерашната вест от Брюксел за включването на тези цели в Стратегията за Западните Балкани.
Конгресмен Роскъм показа задоволството си от опцията да бъде извършена сходна среща, както и от обстоятелството, че на територията на неговия изборен регион живеят доста българи. Цветан Цветанов изрази вяра, че неговият сътрудник ще задълбочи съдействието с българската диаспора в Илинойс, в тенденция разширение на българската културна среда в Средния Запад на Съединени американски щати. Двете страни показаха убеденост, че в бъдеще ще бъдат извършени съответни взаимни събития за разпространение на българската просвета и обичаи.
По-късно денем Цветан Цветанов организира срещи с ръководители на вашингтонския офис на Американския еврейски комитет, както и с основния изпълнителен шеф на Международната асоциация на полицейските началници — IACP Винсент Талучи. IACP е най-старата правоохранителна професионална организация в света, основана е през 1893 година и оттогава до през днешния ден е основана в Александрия (Вирджиния).
По време на срещата в IACP Цветан Цветанов показа идното парламентарно измерение на българското европредседателство. Беше припомнено и положителното съдействие с българските правоохранителни органи през годините. Цветанов насочи покана към Винсент Талучи и неговия заместител Терънс Кънингам да посетят България в комфортно за тях време. Американската страна изрече признателност за положителното съдействие до този миг и изрази увереност, че тези контакти ще продължат и в бъдеще.
Цветан Цветанов е във Вашингтон за молитвената закуска при президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР