Вашингтон в никакъв случай не ни натиска да закупуваме американски

...
Вашингтон в никакъв случай не ни натиска да закупуваме американски
Коментари Харесай

САЩ не ни притискат за изтребители и газа от Русия, убедена е Захариева

Вашингтон никога не ни натиска да закупуваме американски изтребители и да не купуваме газ от Русия . Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.
„ За мен е доста значимо, не толкоз да слушаме какво приказват американците, а какво вършат “, уточни Захариева. Според нея макар изказванията, че Америка ще се отдръпна от НАТО, тя продължава да бъде дейна. „ Важно е нашите въоръжени сили да са съвместими със съюзническата такава “, сподели Захариева.
Тя изясни, че по никакъв случай не е усетила сходно отношение, когато е била на работно посещаване в Съединените американски щати. „ В никакъв случай не съм усетила напън, нито съм усетила някакви условия ". По думите на първия ни посланик България има право на избор на източници. „ Такава е задачата на българското държавно управление “, посочи още Захариева, представена от организация " Фокус ".
Българската страна има интерес да дава бързо, в точния момент и в законовия период поданство на хората с български генезис, уточни външният министър по отношение на арестите в Държавната организация за българите в чужбина по съмнения в корупционни практики, свързани с процедурите за издаване на българско поданство. Нашият интерес е да няма подозрения и това да става по транспарантен и бърз метод, разяснява Захариева.
Излязоха доста спекулации, че това ще бъде спънка за Шенген. Това по-скоро демонстрира, че нашите правораздавателни органи, когато има проблем, те не го крият, а стартират следствие . Дебатите какво се случва с българското поданство, не стартират с това следствие, просто публичният фокус в този момент е по-голям “, сподели още вицепремиерът.
Захариева изясни, че самата тя, когато е била министър на правораздаването, е заварила 200-300 индивида опашки, работещо едно гише в министерството, изявленията единствено в три от петте работни дни, и то до обяд, липса на информация за тези, които са подали заявките. „ Това, което министърът може да направи, е да се опита да усъвършенства работата на Министерството на правораздаването “, сподели Захариева и добави, е до нея не е подаван сигнал за корупционни практики, свързани с процедурите за издаване на българско поданство.
„ Държавата би трябвало да проверява всички случаи и подозрения за корупция и отговорните да понесат своята отговорност. Много значимо е процедурите и институциите, които са по веригата за издаване на поданството, би трябвало да бъдат транспарантни. Това се пробвах да направя “, сподели още Екатерина Захариева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР