Вашингтон ще наложи над 500 нови санкции, насочени срещу Русия,

...
Вашингтон ще наложи над 500 нови санкции, насочени срещу Русия,
Коментари Харесай

 Вашингтон ще наложи над 500 нови санкции, насочени срещу Русия

Вашингтон ще наложи над 500 нови наказания, ориентирани против Русия, в устрема си да ускори натиска върху Москва във връзка втората годишнина от войната в Украйна.

Вашингтон ще наложи и нови експортни ограничавания на близо 100 организации за даване на поддръжка на Русия и ще предприеме дейности за по-нататъшно понижаване на съветските доходи от продажби на енергийни източници, гласи изказване на Джо Байдън.

Мерките имат за цел да потърсят отговорност от Русия за войната в Украйна и за гибелта на опозиционния водач Алексей Навални, съобщи Байдън в миг, когато Киев е изправен пред изострен дефицит на муниции, а американската военна помощ се бави с месеци в Конгреса на Съединени американски щати.

 Вашингтон ще наложи над 500 нови наказания

Новите наказания засягат и разплащателната система „ Мир “ и производството на електрическа енергия, включително огромен план за полутечен природен газ.

„ Те ще подсигуряват, че Путин ще заплати още по-висока цена за експанзията си в чужбина и репресиите вкъщи “, сподели Байдън.

Мерките ще бъдат ориентирани към лица, свързани с изпращането на Навални в пандиза и отношението му към него, както и с финансовия бранш на Русия, отбранителната индустриална база, мрежите за доставки и лицата, които заобикалят глобите на разнообразни континенти, сподели още президентът на Съединени американски щати.

„ Две години след началото на тази война народът на Украйна продължава да се бори с голям кураж. Но украинците изпитват дефицит на муниции. Украйна се нуждае от повече доставки от Съединените щати, с цел да удържи против непрестанните офанзиви на Русия, които се подкрепят от оръжия и муниции от Иран и Северна Корея “, уточни Байдън.

„ Ето за какво Камарата на представителите би трябвало да одобри двупартийния законопроект за допълнение на националната сигурност, преди да е станало прекомерно късно “.

„ Американският народ и хората по света схващат, че залогът на тази битка надалеч надвишава Украйна “, съобщи президентът в изказването, в което разгласи глобите.

„ Ако Путин не заплати цената за породените от него гибел и опустошения, той ще продължи да работи. А разноските за Съединените щати – дружно с нашите съдружници и сътрудници от НАТО в Европа и по света – ще нарастват “, съобщи той.

Финансовото министерство на Съединени американски щати е набелязало за налагане на наказания близо триста души и организации, Държавният департамент е взел под прицел над 250 физически и юридически лица, а министерството на търговията добави 93 компании в санкционния лист.

Фирмите са от Русия – 63, Турция – 16, Китай 8, ОАЕ – 4, както и от Киргизстан, Индия и Южна Корея. Те са упрекнати в подкрепяне на Москва във водената от нея война в Украйна.

Броят на глобените е по-голям спрямо предходната година, когато с навършването на първата година от войната на Русия в Украйна Съединени американски щати постановиха наказания на над 200 души и организации, а министерството на търговията сложи в листата 90 сдружения.

Днешните американски наказания бяха съгласувани с рестриктивните мерки, наложени от страните членки на Европейски Съюз и от Англия. От началото на съветската инвазия в Украйна по време на която бяха убити десетки хиляди души и бяха разрушени цели градове, Съединени американски щати и съдружниците им постановиха хиляди наказания във връзка с Москва.

Насочената главно към износа съветска стопанска система с оборот на стойност от 2,2 трилиона $ се е оказала по-устойчива от предстоящото както на Запада, по този начин и на самата Русия.

„ Трябва да поддържаме нашата поддръжка за Украйна, даже единствено с цел да изтощим съветската военна машина. Жизненоважно е Конгресът да работи, с цел да се приобщим към напъните на съдружниците ни по света в обезпечаването на средствата, с които Украйна да отбрани територията и свободата си против варварското нахлуване на Путин “, сподели министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР