Вашингтон ще чака до последния момент за повиши тавана на

...
Вашингтон ще чака до последния момент за повиши тавана на
Коментари Харесай

Безос, Мъск, Арно и Зукърбърг имат повече пари, отколкото в хазната на САЩ

Вашингтон ще чака до последния миг за увеличи тавана на дълга, до момента в който паричните ресурси в Министерството на финансите на Съединени американски щати падат до рисково ниско равнище.

Към края на работния ден на 25 май Министерството на финансите разполагаше с едвам 38,8 милиарда $ в брой, съгласно последните федерални данни. Това е спад от над 200 милиарда $ по отношение на по-рано този месец и покрай минималното равнище от 30 милиарда $.

За подтекст, всеки от 31 милиардери коства повече от 38,8 милиарда $, които има федералното държавно управление, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

Някои от тях, като стилния магнат Бернар Арно – костват даже доста повече. Арно, ръководителят на производителя на първокласни артикули LVMH, има чиста стойност, оценена на 193 милиарда $. Милиардерът на Tesla Илон Мъск има 185 милиарда $, а създателят на Amazon Джеф Безос има чиста стойност от 144 милиарда $.

Списъкът с 31 милиардери със стойност над общата сума на чичо Сам включва известни имена като Майкъл Дел, именития вложител Уорън Бъфет и съоснователя на Фейсбук Марк Зукърбърг, както и милиардери с по-нисък профил като френския милиардер Франсоа Пино и ръководителя на Chanel Ален Вертхаймер.

Президентът Джо Байдън и ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти реализираха двупартийно съглашение за прекъсване на тавана на дълга до 1 януари 2025 година

Ако Конгресът не увеличи тавана на дълга до 5 юни, министърът на финансите Джанет Йелън предизвестява, че държавното управление няма да има задоволително средства, с цел да изплати всички отговорности на нацията напълно и в точния момент.

Етикети: Джо БайдънмилиардериСАЩхазна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР