Вашингтон се стреми да отдели териториите източно от река Ефрат

...
Вашингтон се стреми да отдели териториите източно от река Ефрат
Коментари Харесай

Лавров: САЩ искат да създадат квази държава източно от Ефрат в Сирия

Вашингтон се стреми да отдели териториите източно от река Ефрат в Сирия и прави всичко по силите си, с цел да сътвори квази страна там, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на Втория Парижки кротичък конгрес, предава БГНЕС.
" (САЩ. - Ред.) молят страните от Персийския залив за огромни вложения, с цел да основат локална администрация въз основата на сирийските демократични сили, кюрдите – Отрядите за отбрана на популацията и други, с ясното желание да отделят тази част от Сирия и да управляват нефтените залежи, ситуирани там “, сподели съветският министър.
Лавров означи също, че Съединени американски щати не разрешават на съдружниците да влагат в сирийски планове за възобновяване, следени от формалния Дамаск.
„ Ние поддържаме дружно със сирийското държавно управление, приканвайки всички основаването на условия за модернизиране на инфраструктурата за връщане на бежанци, тъй че страната да може да се върне към естествен живот “, сподели Лавров.
Вчера Лавров съобщи, че опитите на Съединени американски щати да ограбят Сирия и да овладеят нефтените залежи са противозаконни и не носят нищо положително.
Въоръженият спор в Сирия продължава повече от осем години. Ситуацията ескалира при започване на октомври, когато Турция разгласи началото на интервенция „ Извор на мира “, ориентирана против кюрдските сили. Вашингтон от своя страна отхвърли да взе участие във военната интервенция на Анкара и разгласи изтеглянето на войските.
Въпреки това скоро Доналд Тръмп разгласи, че част от военнослужещите ще останат да " пазят петрола " от бойците на Ислямска страна, защото по-рано производството на нефт в Северна Сирия беше главният източник на приходи за джихадистите. Според него " може би е пристигнало време кюрдите да се реалокират в този петролен район ", тъй като " те се нуждаят от пари ".
Както означи представителят на Пентагона Рат Хофман, облагите от сирийския нефт отиват за кюрди, а не за американците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР