Вашингтон. По време на работното си посещение в САЩ министърът

...
Вашингтон. По време на работното си посещение в САЩ министърът
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова представи България като туристическа дестинация пред президента на Съвета за световна политика на Америка Бил Клифърд

Вашингтон. По време на работното си посещаване в Съединени американски щати министърът на туризма Николина Ангелкова беседва с президента и основен изпълнителен шеф на Съвета за международна политика на Америка (World Affairs Councils of America - WACA) Бил Клифърд. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . " България е привлекателна дестинация, която предлага на милиони туристи разнородни и конкурентни услуги от всеобщ и профилиран вид ", сподели тя и посочи ролята на страната ни като районен фактор за поощряване на високо качество и стабилно развиване на туризма в Европа.
Николина Ангелкова напомни, че София бе хазаин преди броени дни на огромна среща на отрасловите министри от Европейски Съюз на тематика „ Туризъм и стопански напредък “, в която се включиха като участници и наблюдаващи над 30 страни. Това бе събитие клас „ А “ от ротационното председателство на България на Съвета на Европейски Съюз, което ще продължи до края на юни 2018 година Сред най-важните послания на форума бе, че страните с общи старания би трябвало да предизвикват трайния икономически напредък в бранша и да развиват имиджа на Европа като водеща туристическа дестинация в света, осъществила през 2016 година над 440 милиарда $ доходи в бранша.
По последни данни страните от Югоизточна Европа са привлекли над 115 млн. задгранични туристи, което е 9% от международния туристообмен, и имат доходи от 57 милиарда $, или 5% от световните туристически приходи. " В това отношение приносът на България е видим и на срещата бе препоръчано на база нашия опит да се сътвори Карта на 100-те европейски туристически обекта, което ще провокира интереса на още повече туристи към континента ", заяви министър Ангелкова.
Тя добави, че страната ни регистрира две следващи рекордни години в историята на бранша, откато се води национална статистика. " Надграждането е реалност и за 2017 година отчитаме близо 8,9 млн. туристически визити на чужденци, което е 7,6% растеж по отношение на 2016 година, а приходите от интернационален туризъм са към 6,9 милиарда лева с растеж 9,3% ", сподели още министър Ангелкова. " Радосттно е, че идват посетители от все по-далечни пазари, което приказва, че страната става по-разпознаваема като атрактивна дестинация ", уточни министър Ангелкова и даде образец с триумфа ни на американския пазар. За предходната година близо 88 хиляди американски туристи са пътували в България, което е към 10% нарастване по отношение на 2016-а.
Така Съединени американски щати се подрежда на 20-о място измежду страните, формиращи входящия ни туризъм. Вече бе извършена сполучлива билборд и цифрова акция за България като дестинация в няколко от най-големите американски градове и тя дава доста положителни резултати, стана ясно от думите на министъра.
Николина Ангелкова осведоми в детайли и за огромното многообразие от туристически услуги, с които България притегля посетителите – зимни и летни ваканции, балнео- и СПА пакети, културно-исторически турове, голф, гурме, еко-, авантюристичен туризъм и други Тя напомни, че в края на 2016 година в българската столица сполучливо бе извършен първият Международен конгрес на международните цивилизации и модерния туризъм взаимно със Световната организация по туризъм. Той ще има второ издание през ноември тази година още веднъж в София към този момент като Международен конгрес на международните цивилизации и античните направления и ще се осъществя отново в партньорство със СОТ. За модератор е поканен звездата на CNN Ричард Куест.
WACA е самостоятелна неправителствена организация, отдадена на ангажиране на обществеността и водещите международни персони за по-добро разбиране на международната роля на Америка и избор на политики, които въздействат на всекидневния ни живот и нашето бъдеще.
Бил Клифърд е президент и основен изпълнителен шеф на WACA от 2013 година Бил е публицист по интернационалните финанси, стопанска система и политика в Азия и сътрудник в Токио. Притежава магистърска степен от университета „ Джон Хопкинс “ по интернационалните проучвания, бакалавърска степен за интернационалните връзки и френска литература от университета " Тъфтс ", както и C.E.P. за социална политика от Института за политически науки в Париж.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР