Вашингтон не е уведомил Москва за подкрепата на администрацията на

...
Вашингтон не е уведомил Москва за подкрепата на администрацията на
Коментари Харесай

Песков: САЩ не са уведомили Русия за одобрението на изземването на активи

Вашингтон не е уведомил Москва за поддръжката на администрацията на Белия дом за решението за изземване на съветски активи, съвсем няма канали за връзка. Това сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

По-рано Bloomberg заяви, базирайки се на документ от Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, че американската администрация е подкрепила закон, който ще разреши конфискуването на замразени съветски активи в размер на към 300 милиарда $.

" Разбира се, ние съвсем нямаме канали за връзка. Никой не е уведомил никого ", сподели Песков.

Според представителя на Кремъл Съединени американски щати главно се пробват да окажат напън върху Европейски Съюз.

„ Тук има доста парадоксална обстановка, защото главното „ тяло “ на нашите активи е в Европа, а не в Америка. И, както постоянно, американците желаят да насърчат главно европейците да правят противозаконни дейности и, вследствие на това в бъдеще ще има неизбежни загуби, санкции и правни последствия, с които европейците неизбежно ще се сблъскат, в случай че последват образеца на американците ”, добави още Песков. Той също по този начин акцентира, че изземването на съветски активи не може да не има дълбоки последствия: това ще бъде стъпка към подкопаване на интернационалния финансов престиж и доверието на вложителите.

Руските средства попаднаха под американските наказания след въвеждането на няколко пакета ограничаващи ограничения. Така те включват валутни запаси, предприятия, чиито офиси се намират в Съединени американски щати, както и активи на предприемачи в страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР