Вашингтон изрази дълбоко безпокойство от условията на задържане на руския

...
Вашингтон изрази дълбоко безпокойство от условията на задържане на руския
Коментари Харесай

Държавният департамент в САЩ: Обезпокоени сме от съдбата на Навални

Вашингтон изрази надълбоко безпокойствие от изискванията на задържане на съветския опозиционер Алексей Навални, предадоха международните организации.

" Доволни сме от информациите, че местоположението на Навални е било локализирано. Но ние сме надълбоко обезпокоени от ориста на Навални и от несправедливите условия на неговото задържане ", съобщи представител на Държавния департамент.

Навални излежава присъда от 19 години затвор по обвинявания в екстремизъм, които той дефинира като скалъпени. По-рано през днешния ден беше обявено, че той се намира в наказателна колония номер 3, в Харп, на към 1900 километра североизточно от Москва, в Арктика, откакто известно време негови юристи и близки нямаха връзка с него. Колонията, в която е Навални, е с кодовото име " Полярен вълк " и се счита, че измежду наказателните колонии с най-тежки условия в страната, отбелязва Ройтерс.

Днес Вашингтон още един път прикани за незабавното освобождение на Навални и прикани Москва да постави завършек на възходящите репресии против самостоятелните гласове в Русия. Държавният департаметт добави, че Съединени американски щати са декларирали на съветското държавно управление, че то носи отговорност за това, което се случва с Навални в центрове за задържане.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР