Вашингтон бесен на Рим заради изпуснатото спецченгеРуснакът духнал с частен

...
Вашингтон бесен на Рим заради изпуснатото спецченгеРуснакът духнал с частен
Коментари Харесай

Избягалият от Италия шпионин Артьом Ус: „В Русия съм!“

Вашингтон гневен на Рим поради изпуснатото спецченге
Руснакът духнал с частен полет от Швейцария или Словения

Спомняте ли си фамозния разказ на Иън Флеминг “От Русия с обич ” и едноименния филм с Шон Конъри в основната роля на именития разузнавач Джейм Бонд? Ако не сте го не запомнили, сигурно ще преоткриете сюжета, но в противоположен вид, в историята на закопчания в Милано и очакващ екстрадиция в Съединени американски щати съветски разузнавач Артьом Ус. Който въпреки и задържан с обвиняването, че е изкупил за сметка на Кремъл куп авангардни военни технологии на НАТО, съумя да духне под носа на пазвантите си в Милано и да им прати “Много здраве! ” от Москва.

Според авторитетните италиански всекидневници “Кориере каузи сера ”, “Ла Стампа ”, “Ил Фато Куотидиано ” казусът с съветския Джеймс Бонд раздразнил мощно посолството на Съединени американски щати в Рим. Първо, тъй като макар американското противоречие, закопчаният на 17 октомври м. година на летище “Малпенса ” в Милано Артьом Ус в края на ноември е бил подложен под домакински арест с електронна гривна на крайници. И второ - след настаняването му в наетото от брачната половинка първокласно жилище в южните околности на Милано, той бил посещаван от не един и двама негови сънародници, измежду които сигурно и хора на спецслужбите на Москва. Освен това до момента в който бил под домакински арест Артьом бил държан под око надали не като малък апаш, а не като “стратегическа фигура на съветските военни напъни ”, написа “Кориере каузи сера ”. И откакто на 22 март научава за решението на Апелативния съд в Милано да бъде екстрадиран в Съединени американски щати за изправянето му пред съд, Джеймс Бонд от Москва работи напряко като романно-екранния 007 - чупи електронната гривна, качва се на паркирания до дома му остарял елементарен автомобил “Фиат Пунто ”, след няма и три километра го чакат обаче четири мощни и идентични черни джипа, той се намъква в един от тях, в подлез евентуално се прекачва в различен и още в Милано колите се пръскат в разнообразни направления. Две от тях стигат до Швейцария и Словения, като в едната е бил сигурно Артьом, който съгласно догадките на италианските си пазачи се качва в очакващия го на малко летище частен аероплан и духва в незнайна посока.

Няма метод да не бъдат ядосани Съединени американски щати на Италия, откакто изчезналият Артьом Ус и петима други руснаци са упрекнати оттатък Океана в заобикаляне на наказания, пране на пари, контрабанда на венецуелски нефт и трансфер на програмен продукт и технологии, както за цивилен, по този начин и за военни цели. Именно поради това 40-годишният наследник на губернатора на Красноярския регион в Сибир Александър Ус и персонален прител на Владимир Путин е бил задържан през ноември в Милано.

Иначе през вчерашния ден Артьом Ус в действителност прати “Много здраве! ” на пазвантите си в Милано посредством посредничеството на съветски медии. “В Русия съм! - разгласи той пред тях. - В тези няколко изключително трагични дни до мен бяха мощни и надеждни хора. Благодаря ви! ”. “Италианският съд, на чиято безпристрастност в началото разчитах, показва своята ясна политическа пристрастност. За страдание, той се подчини абсолютно на натиска на американските управляващи! ”, добави още Артьом Ус, заключавайки: “В сегашната интернационална конюнктура, когато съветските жители са подложени на “игри без правила ”, завръщането в родината, въпреки и по подобен “нестандартен ” метод като моя, е победа! ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР