ВАШИНГТОН (АП) — След три поредни доклада за инфлация, по-горещи

...
ВАШИНГТОН (АП) — След три поредни доклада за инфлация, по-горещи
Коментари Харесай

Пауъл вероятно ще сигнализира, че е необходима по-ниска инфлация, преди Фед да намали лихвите

ВАШИНГТОН (АП) — След три следващи отчета за инфлация, по-горещи от предстоящото, чиновниците на Федералния запас станаха по-предпазливи по отношение на вероятностите за понижаване на лихвените проценти тази година. Големият въпрос, откакто приключат последната си политическа среща в сряда, ще бъде: Ще продължат ли въобще да алармират за понижаване на лихвите тази година?

Търговците на Уолстрийт в този момент плануват единствено едно понижение на лихвения % тази година до референтния лихвен % на Фед, който в този момент е на 23-годишен връх от 5,3% след 11 покачвания, завършили предишния юли. Търговците внезапно намалиха упованията си от началото на 2024 година, когато чакаха до шест понижения на лихвените проценти.

Още на последното съвещание на Фед на 20 март, самите политици предвидиха три понижения на лихвите през 2024 година Намаления на лихвите от Фед ще докара с течение на времето до по-ниски разноски за заеми за потребителите и бизнеса, в това число за ипотеки, заеми за коли и кр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР