ВАШИНГТОН (АП) — Съединените щати предупредиха в четвъртък, че Израел

...
ВАШИНГТОН (АП) — Съединените щати предупредиха в четвъртък, че Израел
Коментари Харесай

САЩ казват, че офанзивата на Рафах ще застраши преговорите за прекратяване на огъня, тъй като Байдън заплашва да спре повече помощ за Израел

ВАШИНГТОН (АП) — Съединените щати предизвестиха в четвъртък, че Израел ще нанесе стратегическа победа на Хамас, в случай че извърши проектите си за изцяло нахлуване против Рафа, последната огромна цитадела на екстремистите в Газа.

Предупреждението беше подкрепено от нова опасност от президента Джо Байдън: Той споделя, че ще спре по-нападателната военна помощ за Израел, в случай че минава през интервенцията в град, където се укриват повече от 1 милион цивилни.

Байдън предходната седмица спря пратка от огромни бомби за Израел заради опасения, че оръжията са от вида, предизвикал обилни цивилни жертви в Газа и съвсем несъмнено ще аргументи повече такива вреди, в случай че Израел организира огромна атака в Рафа.

В сряда той посочи опцията за прекъсване на бъдещи доставки на комплекти за ориентиране на бомби и артилерия за Израел, с вярата, че опасността ще откаже Израел от интервенция в града.

Изявленията са част от последния напън за израелския министър председател Бенямин Нетаняху и неговото крайнодясно прави...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР