ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън ще пътува до границата

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън ще пътува до границата
Коментари Харесай

Байдън пътува до границата между САЩ и Мексико в четвъртък, според източници на АП

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън ще пътува до границата сред Съединени американски щати и Мексико в четвъртък, до момента в който администрацията се бори с последствията от несполучлив гранично съглашение в Конгреса и възходящия брой мигранти, идващи на границата, съгласно трима души, осведомени с проектите му.

Байдън ще пътува до Браунсвил, Тексас, в долината Рио Гранде, регион, където постоянно има огромен брой гранични пунктове, споделиха хора, които са говорили с Асошиейтед прес при изискване за анонимност, с цел да обсъдят проектите на президента преди да бъдат публично оповестени.

Байдън ще се срещне с гранични сътрудници и ще разиска нуждата от двупартийно законодателство, споделиха хората. Това ще бъде вторият му път на границата като президент. Той пътува до Ел Пасо предишния януари.

След пропадането на договорката за границата в Конгреса, Байдън обмисля дейности на изпълнителната власт, с цел да помогне за прекъсването на потока от мигранти в Съединени американски щати Сред дейностите, които Байдън преглежда, е позоваването на управляващите разказани в раздел 212(f) от Закона за имиграцията и поданството, който дава на президента необятна независимост на деяние да блокира влизането на избрани имигранти в Съединените щати, в случай че това би било „ увреждащо “ на националния интерес.

The New York Times първи заяви за пътуването.

Източник: apnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР