ВАШИНГТОН (AP) — Правителството на САЩ конфискува товарен самолет Boeing

...
ВАШИНГТОН (AP) — Правителството на САЩ конфискува товарен самолет Boeing
Коментари Харесай

САЩ твърдят, че са притежание на Boeing 747, който Иран е продал на венецуелска фирма

ВАШИНГТОН (AP) — Правителството на Съединени американски щати конфискува товарен аероплан Boeing 747, който съгласно публични лица е бил продаден преди този момент от глобена иранска самолетна компания на държавна венецуелска компания в нарушаване на американските закони за надзор на износа.

Министерството на правораздаването съобщи в понеделник, че създаденият в Съединени американски щати аероплан е дошъл във Флорида и ще бъде погубен.

По-рано самолетът е бил трансфериран от иранската самолетна компания Mahan Air, за която чиновници настояват, че обезпечава поддръжка за иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция-Кудс, на Emtrasur, венецуелска карго самолетна компания и дъщерно сдружение на държавна компания, която преди този момент е била глобена от Съединени щати. Длъжностни лица споделиха, че продажбата, осъществена без позволение от държавното управление на Съединени американски щати, нарушава законите за надзор на износа и също по този начин е облагодетелствала непозволено паравоенната Революционна армия на Иран.

Mahan Air от години е обект на наказания от правител...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР