ВАШИНГТОН (АП) — Независимо дали става дума за топчета от

...
ВАШИНГТОН (АП) — Независимо дали става дума за топчета от
Коментари Харесай

Тайван продава повече на САЩ, отколкото Китай в голямо отдалечаване от Пекин

ВАШИНГТОН (АП) — Независимо дали става дума за топчета от тапиока или компютърни чипове, Тайван се простира към Съединените щати и надалеч от Китай — номер в света. 2 стопанска система, която заплашва да превземе демократично управлявания остров със мощ, в случай че е належащо.

Това докара до това, че най-големият производител на компютърни чипове в света — които зареждат всичко от здравно съоръжение до мобилни телефони — афишира по-големи вложения в Съединени американски щати предходната година месец след подтик от администрацията на Байдън. Скоро по-късно тайванска компания за полупроводници съобщи, че завършва траялата две десетилетия работа в континентален Китай на фона на световна конкуренция за придобиване на преимущество във високотехнологичната промишленост.

Тези промени в миг на усилване на Китай-САЩ Съперничеството отразява напъните на Тайван да понижи зависимостта си от Пекин и да се изолира от китайския напън, като в същото време основава по-тесни стопански и търговски връзки със Съединени...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР