Вашингтон — Правната комисия на Сената планира да гласува за

...
Вашингтон — Правната комисия на Сената планира да гласува за
Коментари Харесай

Правната комисия на Сената ще гласува за разрешаване на призовки на Харлан Кроу, Леонард Лео като част от разследването на етиката във Върховния съд

Вашингтон — Правната комисия на Сената възнамерява да гласоподава за издаване на призовки на двама богати републикански донори и авторитетен закостенял юридически деятел откакто присъединяване им в първокласни пътувания, предоставени на двама съдии от Върховния съд, беше разкрито това лято, отбелязвайки забележителна ескалация на следствието на демократите по отношение на етичните практики във Върховния съд.

Комисията може да гласоподава незабавно след ноември. 9 за разрешаване на призовките за донорите Харлан Кроу и Робин Аркли II, както и Леонард Лео, който изигра значима роля в одобряването на няколко от актуалните съдии от Върховния съд. Председателят на правосъдната комисия Дик Дърбин и сенатор Шелдън Уайтхаус оповестиха в понеделник, че комисията ще гласоподава за издаване на призовките.

11-те членове на правосъдната комисия от Демократическата партия могат да разрешат призовките без републиканската поддръжка. Членовете на комисията от Републиканската партия упрекнаха демократите, че са се насочили към консервативните съдии след поредност от решения по отношение на абортите, утвърдителните дейности, оръжията и религиозните права.

ProPublica, Томас одобри обилни пътувания с частния аероплан и яхта на Кроу и почиваше в неговата курорт в Адирондакс в хода на тяхното 25-годишно другарство и не е докладвал подаръците във формулярите си за финансова информация. Последният му формуляр за откриване на информация, подаден през август, включва детайлности за договорка с недвижими парцели от 2014 година с Кроу за три парцела в Джорджия, които той е закупил от Томас и фамилията му.

ProPublica също заяви, че Аркли, притежател на ипотека компания, осигурила квартира на Алито по време на първокласно риболовно пътешестване до Аляска през 2008 година Алито, който не разкри квартирата, която е получил, нито пътуването на борда на частен аероплан за екскурзията, опроверга концепцията, че е трябвало да бъде докладвано, цитирайки изключения за персонални гостолюбие.

Все отново Дърбин и Белият дом споделиха, че е „ неотложно да разберем цялостната степен на това по какъв начин хората с ползи пред Съда могат да употребяват неразкрити дарове, с цел да получат персонален достъп до правораздаването. “

>

„ Приемайки тези обилни, неразкрити дарове, съдиите разрешиха на своите богати благодетели и други лица с бизнес пред съда да получат достъп до правораздаването, като в същото време попречиха публичния надзор върху това държание “, споделиха сенаторите от Демократическата партия в взаимно изказване, обявяващо гласуването на призовки.

Аркли и Лео отхвърлиха настояванията на комисията за информация, а юрист на Лео сподели на панела в писмо от 19 октомври, че работи без годна законодателна цел и присъединяване в политическо възмездие. Дърбин от Илинойс и Уайтхаус от Роуд Айлънд споделиха, че Кроу е предложил да даде на правосъдната комисия стеснен отговор на някои от нейните претенции, което съгласно сенаторите от Демократическата партия е „ изцяло несъответстващо “.

Лео сподели в отговор на проекта на комисията да гласоподава по призовки, че той „ не се прекланя пред подлия и непоносим демократичен маккартизъм, който се стреми да унищожи Върховния съд просто тъй като следва Конституцията, а не техния политически дневен ред. “

Разкритията за връзката на Томас с Кроу и пътуването на Алито до Аляска докара до засилен напън върху Върховния съд да одобри обвързващ етичен кодекс, който сега няма. Съдебната комисия създаде законодателство през юли, което ще изисква от Върховния съд да одобри етичен кодекс, макар че е малко евентуално той да получи утвърждение от целия Сенат и даже да бъде прегледан от Камарата, ръководена от Републиканската партия.

Поне трима от съдиите, Елена Каган, Брет Кавано и Ейми Кони Барет, обществено предложиха, че поддържат приемането на формален набор от етични правила или показаха, че съдът обмисля да направи това.

Върховният арбитър Джон Робъртс също сподели през май, че висшият съд може да направи повече, с цел да се „ придържа към най-високите стандарти “ на етично държание и че съдиите „ не престават да преглеждат нещата, които можем да създадем, с цел да дадем на практика резултат на този ангажимент “.

Планът на комисията да позволи призовки като част от следствието на етичните проблеми във Върховния съд евентуално ще усили натиска върху Робъртс да наложи етични политики в съда.

„ Върховният арбитър може да поправи този проблем през днешния ден и приемете обвързващ кодекс на държание “, споделиха Дърбин и Уайтхаус. „ Докато той отхвърля да работи, правосъдната комисия ще го направи.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР