Вашингтон — Двама републикански законодатели подновяват усилията си да накажат

...
Вашингтон — Двама републикански законодатели подновяват усилията си да накажат
Коментари Харесай

Законодателите на Републиканската партия подновяват усилията си да порицаят реп. Рашида Тлаиб заради реториката на Израел

Вашингтон — Двама републикански законодатели възобновяват напъните си да санкционират реп. Израел.

Републиканците Марджъри Тейлър Грийн и Рич Маккормик, които и двамата съставляват Джорджия, показаха обособени резолюции в понеделник, пробвайки се да порицаят Тлайб за това, което те нарекоха нейните „ антисемитски “ забележки. Грийн и Маккормик показаха резолюциите като „ привилегировани “, процедурна маневра, която принуждава гласоподаване по въпроса в границите на два законодателни дни.

Подобен напън, воден от Грийн, се провали предходната седмица, когато Камарата на представителите гласоподава срещу продължение на порицанието на демократа от Мичиган, като 23 републиканци се причислиха към всички демократи в гласуването на масата за мярката.

видео на X в петък, който включваше фрагменти на протестиращи в Мичиган, скандиращи „ от реката до морето “. Лигата за битка с клеветата споделя, че цялостният девиз – „ от реката до морето, Палестина ще бъде свободна “ – е „ антисемитски девиз, който нормално се употребява в анти-израелските акции и скандиран на демонстрации “.

“ По създание това е апел за палестинска страна, разпростряла се от река Йордан до Средиземно море, територия, която включва Държавата Израел, което би означавало разрушаването на еврейската страна “, споделя Лигата за битка с клеветата. „ Това е антисемитско обвиняване, отричащо правото на евреите на самоопределяне, в това число посредством премахването на евреите от прародината им. “

Тлаиб обаче сподели, че фразата е „ упорит апел за независимост, човешки права и спокойно общуване, а не гибел, заличаване или ненавист “. Нейният видеоклип също упрекна президента Байдън в поддръжка на „ геноцида на палестинския народ “ посредством поддръжката му за Израел във войната му против Хамас в Газа. непристоен “ на член на Камарата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР