Вашето сърдечно-съдово здраве е пряко свързано с вашата диета и

...
Вашето сърдечно-съдово здраве е пряко свързано с вашата диета и
Коментари Харесай

Храните, които разреждат кръвта и разтварят кръвните съсиреци по-добре от хапчетата

Вашето сърдечно-съдово здраве е директно обвързвано с вашата диета и хранене. В множеството случаи точно заради неправилната диета се нарушава еластичността на съдовете, повреждат се стените им и се появяват кръвни съсиреци.
Друга причина за образуването на кръвни съсиреци е нарушаване на кръвосъсирването. Може да възникне заради генетично влечение, метаболитни нарушавания или хормонални разстройства.
Поради прекомерно високия вискозитет, тромбоцитите интензивно се слепват и образуват кръвни съсиреци. Те могат да се образуват и при нескончаем престой в една позиция без придвижване.
Храненето е действителен метод, който може да предотврати тромбозата и да разтвори формираните съсиреци.
Ще ви разкажем за продуктите, които са в положение да разреждат кръвта и да я почистват от кръвни съсиреци.
Червен пикантен пипер
Ако постоянно ядете този тип пипер, това за малко ще форсира процеса на разтваряне на кръвни съсиреци. Този резултат се следи единствено в границите на половин час след ястие на храна, подправена с люти подправки.
Джинджифил
Съдържащите се в джинджифила дейни субстанции са сходни по своя химичен състав с аспирина, известен разредител на кръвта.
Малини
Ползите от това зрънце се крият освен в плодовете, само че и в листата. Съдържат витамини, антиоксиданти и танини. Голямо количество витамин С укрепва и усилва еластичността на кръвоносните съдове.
Червена боровинка
Укрепва кръвоносните съдове и понижава риска от атеросклероза. Ако постоянно консумирате боровинки или конфитюр, тогава рискът от формиране на кръвни съсиреци е редуциран до най-малко.
Морски зърнастец – Облепиха
Има мощен антиатеросклеротичен резултат, почиства кръвоносните съдове от холестеролни плаки и възвръща тяхната разтегливост, работи като превантивна мярка при коронарна болест на сърцето.
Сокът от морски зърнастец покачва равнището на хемоглобина и броя на алените кръвни кафези в кръвта, пази клетъчните мембрани, а също по този начин улеснява мъчителните процеси в чернодробните кафези.
Най-лесните способи за попречване на тромбоза
Всеки ден, 10 минути преди хранене, яжте по няколко филийки грейпфрут, който съвършено почиства кръвоносните съдове. Чаша доматен сок дневно ще понижи лепкавостта на тромбоцитите и в случай че ядете морков всеки ден, това ще укрепи стените на кръвоносните съдове, ще предотврати образуването на кръвни съсиреци и ще понижи вероятността от инсулт.
Плодовете и зеленчуците с високо наличие на фибри и витамин С понижават вероятността от формиране на кръвни съсиреци.
Храни, сгъстяващи кръвта
Елдата, орехите, картофите и бананите са потребни за организма, само че е належащо да се ограничи използването им. По-добре да откажете мазна, пушена и прекомерно солена храна. Също по този начин описът с неполезни включва – мазни месни бульони, сладкиши, алкохол.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР