Вашето правителство и законопроектът за закриването на специализираните съдилища предвижда,

...
Вашето правителство и законопроектът за закриването на специализираните съдилища предвижда,
Коментари Харесай

Г-н премиер, с такива мотиви плевня не може да се закрие, камо ли съдебна институция

" Вашето държавно управление и законопроектът за закриването на профилираните съдилища планува, че като магистрати ще довършим започнатите каузи в този съд. Как ще можем да работим по тези каузи, като самият министър- ръководител декларира, че работим порочно.

Кой ще се съгласи делото му да се гледа от магистрат, който обществено е оклеветяван от Вас.

След като смятате, че работим порочно и ни поставяте в неспособност да продължим да работим, апелирам обявете прошка по всичките ни каузи. "

Това написа в писмо, разпратено до правосъдните кореспонденти от имейл, който би трябало да е длъжностен на арбитър от Специализирания углавен съд - Пламен Панайотов

С него продължава порецицата от мнения, остри реакции, право на отгоор, претенции и открити писма във връзка признатото на първо четене закриване на профилираните структури.

Дори Иван Гешев предложения на нещо, което самичък е озаглавил " обществен спор " Надежда Йорданова и Христо Иванов. След което - с цел да няма подозрения в доброжелателността му - даде първата на Инспектората на Министерски съвет, тъй като не запомнила администрирането на митинг против нейна заповед...

Та, новото писмо е подписано от двама от съдиите от Спеца - Пламен Пайнйотов - зам.-прдседател и Вилислава Ангелова. Тонът тук-там е кресчендо:

" Няма да допуснем повече да тъпчете по човешкото ни достолепие, да ни излагате пред децата ни и родителите ни с нелепи изказвания. "

Оттам очевидно са най-засегнати от имитация на Кирил Петков - че институцията работи " порочно ". Предизвикват го - да даде доказателства или да се извини.

(Между другото, когато министър председателят Бойко Борисов твърдеше обществено, че няма никакво доверие на ръководителя на Върховен касационен съд от това време Лозан Пано- това не беше проблем, б.р.).

Отправят се и познатите рецензии - неналичието на по-дълги претекстове в законопроекта, както и бързината на прокарването му. Тук пък с предходната власт няма смисъл да вършим аналогии...

Н финала се показват познати към този момент от други места " акомпанименти ":

" Липсата на експертно мнение и построена ясна визия за правна промяна излиза отвън прозрачността и рисува картина на предстоящ безпорядък, полицейски произвол и активизиране на проведена престъпност, която след това мъчно ще бъде овладяна и спряна. "

Ето и писмото на Памен Панайотов и Вилислава Ангелова в цялостен текст:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Отчетохте 100 дни власт, 100 дни откогато присъствате в живота ни с обществени обиди и обвинявания към нас като магистрати и към правосъдната институция, в която работим. В изказването си във връзка 100 си дни заявихте обществено, че Специализираният углавен съд работи порочно. Това е удар против нас като магистрати, подронва престижа, уважението и достолепието ни, които сме построили не по площадите, а с работа в правосъдната зала. Злепоставяте ни пред цялото общество с нелепи и безпочвени изказвания, зад които не стои нито един грам истина. Ние не сме безлична маса. Ние сме магистрати. Работим за нашата страна, спазвайки законите, Конституцията и неписаните правила на положителния етикет. Но стига, чашата преля! Ако имате съответни, ясно дефинирани изказвания, апелирам посочете магистратът/ магистратите, за които се отнася декларираното от Вас, че работим порочно! Моля да поясните какво разбирате под изказването си, че работим порочно, с цел да можем да организираме отбраната си против дейностите Ви по легален ред и български съд да се произнесе по изказванията Ви.

Вашето държавно управление и законопроектът за закриването на профилираните съдилища планува, че като магистрати ще довършим започнатите каузи в този съд. Как ще можем да работим по тези каузи като самият министър- ръководител декларира, че работим порочно. Кой ще се съгласи делото му да се гледа от магистрат, който обществено е оклеветяван от Вас. След като считат, че работим порочно и ни поставяте в неспособност да продължим да работим, апелирам обявете прошка по всичките ни каузи.

Ние ще продължим да съблюдаваме закона и да отстояваме магистратския си статут. Няма да допуснем повече да тъпчете по човешкото ни достолепие, да ни излагате пред децата ни и родителите ни с нелепи изказвания. Ние не се срамим от дейностите си, работили сме по закон, актовете ни се удостоверяват в болшинството си от Върховен касационен съд, която е единствената инстанция, която може да вземе мнение по правосъдните ни актове. Що се отнася до закриването на съда, в който работим – станахме очевидци по какъв начин се приема невходиран законопроект в правната комисия на Народното събрание, по какъв начин първо се взима мнение от представителите на парламентарните групи в правната комисия за закриването на съда, а по-късно се организира „ разискване “, по какъв начин е мъчно „ заинтригувана страна “-редови магистрат да вземе думата като „ посетител “ и въобще съвсем невероятно е „ посетител „, чиято орис се взема решение да влезе в залата, с цел да наруши спокойното приемане на необмислен и невходиран законопроект, който по някаква случайност не е този, който е разгласен на уеб страницата на Министерство на правораздаването. И тъй като вървим със закона и след закона, очевидно това е притеснително и порочно, защото възразяваме на непозволените дейности, подхванати по отношение на съда ни. Законопроектът за закриване на съда е съпроводен от „ Мотиви “ като едвам 10 страници са отделени на закриването на две правосъдни институции и една прокуратура. На тези 10 страници въобще не се акцентират експертни, правни, стимулирани причини за закриването на съда, а съставлява цитиране на недобре разбрани и извадени отвън подтекста фрази от документи на европейската комисия като дори погрешно е изписано и заглавието на цитирания документ. Господин министър – ръководител, с такива къси и голословни претекстове плевня не може да се закрие, камо ли правосъдна институция. Но очевидно това е Вашето схващане за непорочно. Липсата на експертно мнение и построена ясна визия за правна промяна излиза отвън прозрачността и рисува картина на предстоящ безпорядък, полицейски произвол и активизиране на проведена престъпност, която след това мъчно ще бъде овладяна и спряна.

Моля за неотложно обществено опрощение към нас като към магистрати или неотложно изтъкване на съответни имена и обстоятелства, на които се базира изказването Ви.

Съдия Вилислава Ангелова

Съдия Пламен Панайотов

(Б.Р. - правописът е в оринигал)
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР