Вашата диета засяга повече от талията ви. Какво и кога

...
Вашата диета засяга повече от талията ви. Какво и кога
Коментари Харесай

Да или не на храненето преди лягане - науката реши!

Вашата диета визира повече от талията ви. Какво и по кое време ядете може да повлияе на съня ви. Храненето тъкмо преди лягане може да ви накара да се въртите цяла нощ, до момента в който храносмилателната ви система обработва храната ви.

Най-добре е да избягвате да ядете тежки храни през нощта. Ако ще хапвате щедро, яжте  в средата на деня. По-малко евентуално е да съхранявате спомагателните калории като мазнини, тъй като тялото ви ще има време да ги изгори и ще бъде по-малко евентуално да имате киселини. Препоръчително е да си планирате храненията за деня с цел да няма изненади и по този метод ще може да си следите какво консумирате и по кое време. За да си улесните планировките, може да посетите kaufland broshura където да си набележите потребни храни които наложително би трябвало да имате в хладиника. 

Киселините се утежняват, до момента в който лежите легнали, тъй като няма гравитация, която да поддържа киселинността в стомаха ни. В някои случаи стомашната киселина може да доближи до ларинкса и да аргументи конвулсия в дихателните пътища. Никой не умира от това, само че е плашещо.

Ако имате киселини през нощта, говорете с Вашия доктор за промени в метода на живот или медикаменти срещу киселини, с цел да се борите със признаците си.
Кои храни и питиета най-вероятно нарушават съня?
За най-хубав нощен сън избягвайте:

Кисели храни - Дори здравословни храни като лук, домати, чесън, цитрусови плодове, черен шоколад и мента могат да провокират рефлукс.

Алкохол - Въпреки че алкохолът може да ви помогне да заспите по-бързо, след този първичен интервал той нарушава съня ви. Не е целесъобразно да се употребява алкохол късно вечер, изключително за качество на съня.

Кофеин - Кофеиновите питиета също са провинен, тъй че ограничете кафето, чая и газираните питиета след 14 часа. Внимавайте за храни и питиета, които съдържат кофеин, като шоколад, десерти с усет на кафе, сода и даже кафе без кофеин.

Храни с високо наличие на мазнини - Те включват масло, сирене, тлъсти части месо и всичко пържено.

Пикантни ястия и подправки - Избягвайте огнените ястия и сосове, с цел да намалите риска от киселини.
Кога да спрете да ядете преди лягане
Най-добре е да вечеряте няколко часа преди лягане. Ако ще вечеряте в 18:00 часа, дано това е за през нощта. Яжте задоволително, с цел да сте сити, само че не прекомерно сити. Ако желаете нещо сладко, изяжте дребна порция незабавно след хранене.
Може ли гладното лягане да повлияе отрицателно на съня?
Но пък за сметка на това, лягането гладно също може да наруши съня ви. В идеалния случай би трябвало да ядете задоволително на вечеря, с цел да сте сити до лягане, само че в случай че в действителност сте гладни, хапнете нещо леко, като дребна купа зърнени храни.

Ако желаете да пиете нещо преди лягане, пробвайте нещо без калории и кофеин, като билков чай, или нискокалорично, като топло обезмаслено мляко.

Здравословната диета може да усъвършенства съня - Планът за здравословно хранене и положителният сън вървят ръка за ръка.

Едно от най-хубавите неща, които можете да извършите, с цел да получите по-добър сън, е да поддържате здравословно тегло и да ядете питателна диета. Наднорменото тегло въздейства върху цялостния ви сън, тъй като може да докара до хъркане и сънна апнея.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР