ВАС постанови незабавното и безусловно прекратяване на всички действия предприети

...
ВАС постанови незабавното и безусловно прекратяване на всички действия предприети
Коментари Харесай

Дойде Видовден за лъжите на Столична община!

Върховен административен съд постанови незабавното и абсолютно преустановяване на всички дейности подхванати от общината по повод новата непрекъсната организация на придвижването по бул. „ Патриарх Евтимий “, бул. „ Витоша “ и ул. „ Проф. Фритьоф Нансен “

 

На лъжата краката са къси. Видовден за лъжите на Столична община пристигна!

 

След два месеца и половина неистини, внушения, възлагане на „ планове по неотложност “, безобразно харчене на общински пари и обвинявания в политическа и партийна принадлежност против ръководителя и екипа на ЕЦТП, истина за новата непрекъсната организация на придвижването по бул. „ Патриарх Евтимий “, бул. „ Витоша “ и ул. „ Проф. Фритьоф Нансен “ лъсна. И освен това, истината е прекомерно грозна и ще коства няколко милиона на нас данъкоплатците.

Днес 20.06.2024 година тъкмо в 12:00 часа Върховният административен съд (ВАС) разгласява Решение № 7678/2024 година, с което удостовери разпореждането на АССГ по дело №4553 на ЕЦТП против незаконосъобразни дейности осъществени от длъжностни лица от Столична община и остави в действие незабавното и абсолютно преустановяване на всички дейности подхванати от общината. Мотивите на съда са свързани с това, че Следствен отдел към окръжна прокуратура в лицето на зам. кмета Илиян Павлов е въвела нова непрекъсната организация на придвижването, без за това да има публикуван годен и закономерен акт, който да разрешава осъществяването на сходни дейности.

 

Припомняме обстоятелствата в резюме. На 09 април 2024 година Постоянната комисия по превоз към Следствен отдел към окръжна прокуратура е съгласувала в Протокол № 15, в т. 13-та „ Постоянна организация на придвижването на секторите: бул. „ Патриарх Евтимий “ – от ул. „ Граф Игнатиев “ до кръстовището с бул. „ “Прага “, бул. „ Витоша “ – от бул. „ Патриарх Евтимий “ до бул. „ Ген. Скобелев “ и бул. „ Проф. Ф. Нансен “ от бул. „ Патриарх Евтимий “ до бул. „ Васил Левски “. На базата на този протокол, само че без планът да е координиран от Отдел пътна полиция (ОПП) при Столична дирекция на вътрешните работи, общината стартира реализацията му още на 16 април 2024 година, действително без да има право да вкарва нова организация на придвижването.

На 07 май 2024 година в народен ефир общинският консултант от Политическа партия „ Спаси София “ Стефан Спасов в наличието на ръководителя на ЕЦТП госпожа Диана Русинова съобщи: „ Да отговоря по ред на всички внушения, които бяха направени. Първо, планът е изцяло закономерен. Той съблюдава буквата на закона и точно поради това наподобяват по този метод паркоместата за напряко паркиране със заход обратно. А по-късно той е минал всички процедури по координиране утвърждения от КАТ, Столична дирекция на вътрешните работи и всички способени органи... “.

 

На 10 май 2024 година самият зам. кмет по превоз на Следствен отдел към окръжна прокуратура Илиян Павлов пред жители и общинските съветници от Комисията по превоз съобщи: „ Всяка една институция и конструкция, която има общо с този план, е предходна съгласувка. Точка! “

 

В същото време на 02 май 2024 година е видно от документите, приложени от Следствен отдел към окръжна прокуратура по дело № 4553/24 година, че тя е упълномощила „ по неотложност “ изработването на плана, който двама души от " Спаси София " настояват, че към този момент е бил координиран. По мотив внушенията в този момент е наш ред да попитаме: Кой се оказа, че прави внушения или кой лъжеше всички нас от самото начало?

Хубаво е да си зададем и още един въпрос: Как по този начин в непрекъснатата комисия са съгласували план на 09 април 2024 година, като той е предоставен за планиране на 02 май 2024 година? Кое тъкмо са съгласували, нещо което все още на съгласуването не е съществувало ли?

 

По-интересното е по какъв начин го осъществиха без план и количествена сметка? Излиза, че проектантът е вървял след изпълнителя и е описвал това, което той е направил, т.е. каквото и колкото сложим, го залагаме в плана и след това го плащаме. Ако това е прозрачността на новото ръководство на общината, то това си е чисто и просто закононарушение.

 

Сега е на ход Министерство на вътрешните работи, като чакаме час по-скоро да бъде издадено предписание за незабавното унищожаване на противозаконната организация на придвижването. Опитите на зам. кмета да си измие ръцете с въвеждането на краткотрайна организация на придвижването също са противозаконни и в случай че продължат с харченето на публични пари и не спрат това безумство, дейностите им ще бъдат атакувани пред българския съд.

Източник: crimesbg.com

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР