Вървим ли към война между САЩ и Корейската народнодемократична република

...
Вървим ли към война между САЩ и Корейската народнодемократична република
Коментари Харесай

Френска медия: Вървим ли към война между САЩ и КНДР?

Вървим ли към война сред Съединени американски щати и Корейската народнодемократична република (КНДР), пита френският в. "Журнал дю диманш ".

Изстрелването на севернокорейската междуконтинентална балистична ракета тормози интернационалната общественост, само че едно е несъмнено: Пхенян към този момент може да нанесе ракетен удар по Вашингтон или Париж, отбелязва вестникът. Не е ясно дали изказването на севернокорейския водач Ким Чен Ун, че страната му е постигнала историческата си цел да стане нуклеарна мощ, значи завършек на ракетните или нуклеарните опити. Но то демонстрира ясно, че Пхенян има вяра, че разполага с нуклеарен боеприпас, който е задоволителен, с цел да служи за въздържане, написа френското издание. Крайната цел на Северна Корея постоянно е била да може да насочи действителна опасност за нуклеарен удар против Съединени американски щати.

Изявленията обаче демонстрират, че режимът в Пхенян ще схване интернационалната теория за нуклеарните оръжия и ще се държи като "отговорна нуклеарна мощ ", която няма да съставлява опасност за трети страни, до момента в който не бъде застрашена, отбелязва "Журнал дю диманш ", добавяйки, че не е ясно дали техническите благоприятни условия на Съединени американски щати са задоволителни, с цел да се защитят от възможен удар.

Някои страни може да сметнат смяната в обстановката за опция за дипломация. Всички гледат към Китай, само че стратегическият интерес на Пекин е да избегне разпадането на севернокорейския режим, което би означавало да се окаже комшия на обединена Корея, съдружник на Съединени американски щати, отбелязва френското издание. Пекин желае "двоен мораториум ": заледяване на взаимните американско-южнокорейски военни учения в подмяна на заледяване на севернокорейските военни стратегии, напомня в. "Монд ". Съединени американски щати отхвърлят тази опция, само че след ракетното тестване Китай не пропусна да повтори предлагането си за компромис и да призове Вашингтон и Пхенян към разговор.

Достигналата рекордна височина ракета, изстреляна от Северна Корея, е неуспех за президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, който неотдавна увери, че КНДР няма да може да създаде сходни технологии, отбелязва френският в. "Фигаро ".

Повечето наблюдаващи се съмняваха, че нови наказания на Организация на обединените нации ще спрат ракетната и нуклеарна стратегии на Северна Корея, само че предсказаха, че режимът може да е подготвен да договаря, откакто реши, че е усъвършенствал задоволително оръжията си, отбелязва английският в. "Гардиън ".

Ракетното тестване е явен знак, че Северна Корея продължава да се стреми към оповестената си цел да получи опцията да нанася удари по територията на Съединени американски щати и не се огъва пред тактиката на Тръмп за използване на оптимален напън, отбелязва в. "Вашингтон пост ". Президентът на Съединени американски щати нееднократно е казвал, че военните разновидности за справяне със Северна Корея не са изключени и че времето за реализиране на дипломатическо решение е изтекло. Все повече водачи във Вашингтон приканват да бъде премислена съществено опцията за военни дейности против Пхенян, макар съпротивата на Южна Корея, чиято столица е в обсега на севернокорейската артилерия. Сеул има население от 25 милиона души, напомня изданието.

Макар че това евентуално не е огромно успокоение, КНДР евентуално към момента не е способна да достави нуклеарна бойна глава до територията на Съединени американски щати. Смята се, че тя към момента не е овладяла технологията за наново нахлуване в атмосферата на Земята, без бойната глава да бъде унищожена. Пхенян обаче напредва бързо към постигането на тази цел, отбелязва в. "Вашингтон пост ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР