Върви ли Европейският съюз към налагане на задължителна ваксинация срещу

...
Върви ли Европейският съюз към налагане на задължителна ваксинация срещу
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен заговори за дискусия за задължителна ваксинация срещу коронавирус

Върви ли Европейският съюз към налагане на наложителна имунизация против ковид? Изказване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подухва мисли тъкмо в тази посока.

" Въпросът за въвеждането на наложителна имунизация е напълно в компетенциите на страните членки. Затова аз не мога да давам каквито и е да рекомендации по този въпрос. Моето персонално мнение е, че преди две-три години в никакъв случай не съм си мислела, че ще станем очевидци на това, което в този момент виждаме - имаме тази ужасна пандемия, имаме и ваксини, които избавят животи, само че те не се употребяват съответно на всички места и това натоварва доста здравните системи. В момента имаме 77 % имунизирани възрастни в Европейски Съюз, това е 66 % от цялото население на Европейски Съюз. Това значи, че една трета от популацията в Европа не е имунизирано, това са 150 милиона души - това е доста. Не всеки може да бъде имунизиран - измежду тези хора има доста дребни деца да вземем за пример или хора със характерни медицински положения, само че по-голямата част от тях биха могли да бъдат имунизирани. Затова мисля, че е време да проведем тази полемика за това по какъв начин да стимулиране имунизирането. Евентуалното въвеждане на наложително имунизиране в Европейски Съюз е част от тази полемика ".
Глоба и затвор в Австрия за отвод от имунизация против COVID-19
Неизпълнението на задължението за имунизиране против ковид в Австрия ще се санкционира с санкция в размер до 7200 евро, оповестява вестник...

" Европейската комисия работи за това да се бори с дезинформацията и съмненията при хората за да бъде повишен броят на имунизираните. Заедно с Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите посещаваме страните с ниски равнища на имунизация. Имаме и система за бързо уведомяване, тя се занимава със оправянето с подвеждащата информация, която е една от аргументите за това хората да не се имунизират ", добави Стела Кириакидес, еврокомисар по опазването на здравето. Ще бъде основана нова конструкция - ХЕРА, която ще се занимава със здравни ограничения при изключителни условия, съобщи Българска национална телевизия.

Всички тези думи идват поради оповестената подготвеност от Фон дер Лайен да стартира от 13 декември. Това ще се прави с препарата на Pfizer.

Иначе Европейска комисия към този момент публично предложи на всички страни-членки да стартират акция за трета доза ваксина и да имат гъвкава политика във връзка с ограниченията - за пътешестване, надзор и следене на контакти на пасажери, изключително поради идващите празници в края на годината.
Съд в Съединени американски щати анулира наложителната имунизация на медици в 10 щата
Окръжният съд в Мисури реши да спре заповедта за наложителна имунизация за всички здравни служащи в общо 10 щата. Решението е пуб...

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР