Варненският свободен университет посрещна осем студенти от Полша и Турция

...
Варненският свободен университет посрещна осем студенти от Полша и Турция
Коментари Харесай

Студенти от Полша и Турция ще се обучават във Варненския свободен университет

Варненският свободен университет посрещна осем студенти от Полша и Турция за образование през летния учебен срок на академичната 2023 – 2024 година по Програма " Еразъм+ ". Българският Еразъм-семестър стартира за Елиф, Виктория, Сузана, Мацей, Шимон, Патриция, Юлия и Антони. Те се срещнаха с университета, преподавателите и програмата за летния учебен срок, оповестиха от университета .

Студентите Виктория Войчаковска, Сузана Сулковска, Мацей Сосновски и Шимон Степик, ще се образоват в компетентност " Национална сигурност “ на Варненския свободен университет. Те са ученици на War Studies University - Университетът за военни проучвания във Варшава е измежду най-реномираните университетски институции в Полша. В него се приготвят специалисти за военните, гражданските и университетски институции, свързани с националната сигурност и защита, както за системата за реакция при рецесии. Партньорството сред ВСУ " Черноризец Храбър “ и Университета за военни проучвания е от 2012 година

Патриция Падаш и Юлия Сойка от The General Tadeusz Kościuszko Military Academy of Land Force - Военната академия на сухопътните сили " Генерал Тадеуш Косцюшко “ във Вроцлав също ще се образоват в компетентност " Национална сигурност “  на Варненския свободен университет през летния учебен срок. През предходната академична година университетът в полския град посрещна нашата студентка Теодора Теодошева, която приключи с цялостно отличие летния учебен срок на втори курс.

Антони Сослер от Университет на Лодз ще се образова в компетентност " Международен бизнес “ през този учебен срок. Партньорството на ВСУ " Черноризец Храбър “ с университета в Лодз е от 13 години. Висшето учебно заведение е в ТОП 3 на полските университети по качество на образованието по стопанска система.

Елиф Ердем идва от един от новите сътрудници на Варненския свободен университет в Турция - Dokuz Eylül University (Университет Девети септември). Елиф е първият турски студент от университета в Измир, който ще се образова в направление " Изкуства “.

През тази година ВСУ " Черноризец Храбър “ освен посрещна задгранични Еразъм-студенти, само че и изпрати забележителен брой студенти във водещи университети в Европа за обогатяващи университетски преживявания. Наши ученици се образоват през летния учебен срок в Universidade de Coruna, Obuda University и Sakarya University, надлежно в региона на правото, графичния дизайн и националната сигурност.

През последните четири години близо 80 студенти на ВСУ " Черноризец Храбър “ осъществиха изгодящи подвижности в Полша, Испания, Италия, Франция, Нидерландия, Португалия, Германия, Белгия, Кипър и Турция. Над 70 преподаватели показаха лекции във водещи университети в Европа, а 55 преподаватели от Румъния, Полша, Турция, Латвия, Словакия, Италия, Литва, Русия и Украйна споделиха научните си познания със студентите във Варненския свободен университет.

Европейската изпълнителна организация за обучение и просвета (EACEA) присъди Еразъм Харта за висше обучение на ВСУ " Черноризец Храбър “ за целия интервал на деяние на стратегия " Еразъм+ “ от 2021 до 2027 година Варненският свободен университет е зает с развиването на интернационалното обучение и насърчаването на академичната подвижност, като по този метод продължава да способства за научния и културен продан в европейски подтекст.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР