Варненският свободен университет обяви прием за новата и единствена в

...
Варненският свободен университет обяви прием за новата и единствена в
Коментари Харесай

Варненският свободен университет стартира нова, много актуална, бакалавърска програма

Варненският свободен университет разгласи банкет за новата и единствена в България бакалавърска компетентност " Строителен инженеринг “ за образователната 2024/2025 година Специалността е основана в отговор на нуждата на строителния отрасъл от строителни инженери с на практика умения и ще се осъществя в тясно съдействие с бизнеса.

Обучението по специалността е с дълготрайност четири години, в задочна форма, на български език. За студентите са обезпечени практики, които ще се организират всеки учебен срок, след първи курс, в строителни организации – сътрудници на университета.

Приемът в специалността се прави с оценките от Държавните зрелостни изпити или ДЗИ за придобиване на професионална подготовка, резултати от интернационалните и национални състезания и олимпиади в региона на архитектурата и строителството.

Успешно приключилите студенти получават професионална подготовка " Строителен инженер “ и могат да се осъществят като ръководители в строителството, основни инженери, началници на строителни обекти, ръководители на отдел " Строителство “. Те имат опция да продължат образованието си в една от най-търсените магистърски стратегии на университета " Строителен инженеринг “.

" Традиционно, възпитаниците на катедра " Строителство на здания и уреди “ на ВСУ " Черноризец Храбър “ стартират своята реализация още по време на образованието си. С плануваните практики в разнообразни компании и на строителни обекти, студентите, които ще се образоват в компетентност " Строителен инженеринг ", имат опция да създадат своя избор на шеф и професионален път “, сподели доцент доктор инж. Дария Михалева – началник на катедра " Строителсто на здания и уреди “ в Архитектурния факултет на Варненския свободен университет. Преди ден катедрата изпрати уведомително писмо до Областното посланичество във Варна на Камарата на строителите в България – сътрудник на университета и член на Браншовото настоятелство, за стартирането на новата компетентност. Представена бе опцията за съдействие с нови строителни компании от страната за осъществяване на студентски стажове и практики, и образование на техни чиновници.

Висок е ползата на кандидат-студентите към одобрените специалности в катедрата – " Строителство на здания и уреди “, " Водоснабдяване и канализация “ и " Пожарна и спешна сигурност “, в които се приготвят инженери с опция за приемане на проектантска дееспособност от Камарата на инженерите в капиталовото планиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР