Варненският окръжен съд се произнесе по делото между Черно море

...
Варненският окръжен съд се произнесе по делото между Черно море
Коментари Харесай

Черно море осъди Левски заради Мехди Бурабия

 Фенове на Левски към Бурабия: Предател!
Варненският областен съд се произнесе по делото сред Черно море и Левски за прехвърлянето на Мехди Бурабия. " Сините " са наказани да платят на " моряците " сумата от 37 500 евро, които са дължими като част от прехвърлянето на френския халф в турския Коняспор.

Решението е оповестено на уеб страницата на Варненския областен съд на 21 декември, месец, откакто е заседавал по проблема.

Бурабия мина от Черно море в Левски през 2017-а. Като част от договорката при следващ трансфер варненци трябваше да получат 15% от сумата. Година по-късно Левски продаде Бурабия за 500 000 евро на турския Коняспор, от които Черно море трябваше да получи 75 000 евро.

„ Сините ” обаче са изплатили единствено 37 500, като претекстът сумата да е единствено на половина е, че и Коняспор са им платили единствено половината от трансферната сума, а точно 250 000 евро. Черно море обаче заведе дело за цялата сума, като даже претендира и за лихви, и обща сума от 52 500 евро.

В последна сметка Варненският съд постанови, че Левски би трябвало да заплати на Черно море 37 500 евро, като не призна желаните 15 000 евро от горната страна. Отхвърлена е и рекламация за наказателна клауза от страна на варненци в размер на 20 000 евро.

Левски е наказан да заплати на Черно море и 5632 лв. разходи по делото. В същото време обаче Черно море би трябвало да заплати на Левски 3613 лв. – също разходи по делото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР