Варненският окръжен съд проведе разпоределително заседание по делото срещу 47-годишния

...
Варненският окръжен съд проведе разпоределително заседание по делото срещу 47-годишния
Коментари Харесай

Разглеждат по общия ред делото срещу обвинения в блудство с три деца във Варна, насрочиха дата

Варненският областен съд организира разпоределително съвещание по делото против 47-годишния Христо А., упрекнат в блудничество с три малолетни девойки, оповестиха от Окръжен съд-Варна. 

Според обвиняването, в три поредни дни – 19, 20 и 21 ноември през 2022 година, той направил дейности за да възбуди полово предпочитание, без съвкупление във връзка с три ученички - две на възраст 12 година, а третата на 13 година Христо А. срещнал девойките в региона на Катедрален храм " Св. Успение Богородично ".

Заговорил ги и предложил да му отидат на посетители в дома му. Когато отишли в наетата от него таванска стая им заречен да им оказва помощ финансово. На едно от девойките дал три ключа, като им споделил, че могат да идват в квартирата му, когато изискат. Разменили си и телефонните номера, с цел да имат връзка. Така през трите дни, когато малолетните деца му гостували, направил закононарушенията, за които е притеглен като обвинен. Заплашил ги да не споделят на никого за случилото се, след което те напуснали дома му. Родителите на трите ученички разбрали, че дъщерите им се срещат с възрастен мъж и подали сигнал в полицията, след което почнало следствие на закононарушенията.

Христо А. е със приблизително обучение, неженен, с чисто правосъдно минало, трудово зает.

Наказанието в Наказателен кодекс,  предвидено за закононарушенията, в които е упрекнат е " отнемане от независимост " от 5 до 20 години.

Пред тричленният правосъден състав подсъдимият изиска разглеждането на делото да бъде по общия ред с разпит на всички очевидци и движимости лица.

Съдът одобри за взаимно разглеждане предявените цивилен искове на две от девойките за претърпените от тях неимуществени вреди, вследствие на действията – надлежно 60 хиляди лв. и 70 хиляди лв.. Те бяха конституирани и като частни обвинители в правосъдния развой.  

Заседанието, на което ще стартира разглеждане на делото всъщност, е планувано за 12.03.2024 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР