Варненският окръжен съд призна за виновна 38-годишната М.В., присвоила 440

...
Варненският окръжен съд призна за виновна 38-годишната М.В., присвоила 440
Коментари Харесай

Осъдиха условно банков служител, присвоил 440 000 лв.

Варненският областен съд призна за отговорна 38-годишната М.В., присвоила 440 000 лв. в качеството си на банков чиновник. Тя получи условна присъда от 3 години " отнемане от независимост ", оповестява Българска национална телевизия.

Паричната сума била отклонявана в продължение на 3 месеца . Служителката имала 7-годишен стаж в банката. Длъжността и́ била " Специалист обслужване на клиенти " в един от клоновете и́ във Варна. Тя работила на касово гише с парични суми в лв. и валута. Подсъдимата е приготвяла и изпращала по този начин наречените " скъпи колета ", съдържащи парични суми до Централното ръководство на банката в София.

Периодично в банковия филиал се правили проверки на касите. Проверките обаче не следвали прецизно написаните правила, а процедурата се провеждала официално. За да не бъде уличена, М.В. решила да прави фиктивни покупко-продажби с несъществуващи клиенти за продан на валута. Неколкократно тя съставяла подправени документи. Така от 25.03.2015 година до 22 юни същата година тя присвоила 180 000 евро и 87 380 в лв..

За съставянето на неистинен документи съдът наложи на обвинената пробационни ограничения за период от една година, " Задължителна регистрация по сегашен адрес " и " Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник ".
 Изправят пред съда банков чиновник, присвоил 900 000 лева
Изправят пред съда банков чиновник, присвоил 900 000 лева

Обвиняемата правила непозволени банкови интервенции със сметките на клиентите си без тяхно знание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР