Варненският окръжен съд призна за виновен 41-годишния Дончо Д., убил

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 41-годишния Дончо Д., убил
Коментари Харесай

15 години строг затвор за мъж убил пастир, нает от него на работа

Варненският областен съд призна за отговорен 41-годишния Дончо Д., умъртвил овчар, като закононарушението е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост. Наказанието, което правосъдният състав му наложи е 15 години затвор при първичен непоколебим режим.

Делото се преглежда за повторно, откакто Варненският апелативен съд върна производството за ново разглеждане от различен състав на Варненския областен съд. То мина по така наречен съкратена правосъдна процедура с разпит единствено на част от очевидците. За взаимно разглеждане бяха признати и предявените от околните на убития цивилен искове.

Убийството беше осъществено на 17 май 2020 година в кошара покрай гората на село Горен чифлик. 38-годишният овчар Ахмед А. бил нает от Дончо да пасе стадото на татко му. На 16 май вечерта, дружно със свои другари, тогава 40-годишния мъж използвал алкохол и решил да преспи в постройката, направена от татко му до кошарата в гората на селото. Ахмед видял Дончо до постройката и му изискал цигари, само че той отказал да му даде. Според подсъдимия, пастирът го наругал и това доста го ядосало. Взел дъска и нанесъл поредност удари по главата, тялото и крайниците на жертвата. След побоя Дончо Д. се прибрал в постройката и лежащ да спи. На сутринта извикал незабавна помощ, само че при идването си, лекарите единствено установили гибелта на 38-годишиния овчар.

Съдът почете отчасти гражданските искове на потърпевшите близки на жертвата. Дончо Д. е наказан да заплати 80000 лева на майката на убития и 40 000 лева на сестра му, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, в резултат на закононарушението, ведно със законните лихви от датата на действието.

Присъдата на Варненски областен съд предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР