Варненският окръжен съд призна изпълнението на присъда, наложена на 21-годишния

...
Варненският окръжен съд призна изпълнението на присъда, наложена на 21-годишния
Коментари Харесай

ВОС призна изпълнение на присъда, наложена на българин за изнасилване във Великобритания

 Варненският областен съд призна осъществяването на присъда, наложена на 21-годишния българин Митко Насков от английските правосъдни управляващи, оповестиха от пресслужбата на съда.

Той е наказан на 16 години " отнемане от независимост “ за обезчестяване на английска гражданска, осъществено на 12.08.2018г в град Скарборо, графство Северен Йоркшир. Присъдата му е влезнала в действие на 03.05.2019г. Деянието съставлява закононарушение и по българското законодателство - едно от изискванията за признание на непознатото правосъдно решение. 

В сходство с условията на Рамковото решение съдът приспособява наказването, наложено от издаващата страна членка, като го приспособи към най-близкото по тип и темперамент наказване, планувано в българския Наказателен кодекс. Митко Насков ще търпи у нас оптималния размер от 8 години затвор, при непоколебим режим за осъщественото обезчестяване. 

Делото беше прегледано за повторно, откакто при внасянето му първия път  бяха налице процесуални спънки - подбудени от променения статут на молещата страна – излизането на Англия от Европейския съюз. 

Решението предстои на инспекция пред Апелативен съд - Варна.        
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР