Варненският окръжен съд призна Анита Желева-Мейзер за виновна в това,

...
Варненският окръжен съд призна Анита Желева-Мейзер за виновна в това,
Коментари Харесай

4 години и 6 месеца затвор и 150 000 лв. кръвнина за Анита Мейзер

Варненският областен съд призна Анита Желева-Мейзер за отговорна в това, че на 14.08.2016 година, във Варна, предизвикала гибел по несъобразителност на брачна половинка си Николай Димов.
Тя бе приета за отговорна и за това, че на същата дата, в постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна, предложила рушвет - сумата от 30 000 евро на полицейски чиновник, с цел да не извърши деяние по работа - да не я задържи по Закона за Министерство на вътрешните работи при налични данни за осъществено закононарушение от Наказателен кодекс. 
Съдът й наложи наказване от 3 години и 6 месеца "лишаване от независимост " за породена гибел по несъобразителност. Четири години и 6 месеца "лишаване от независимост " и санкция в размер на 8000 лв. е присъдата за препоръчан рушвет.
Анита ще търпи най-тежкото от двете санкции, при първичен общ режим в затворническо общежитие от открит вид. 
Съдът зачита предварителното задържане на подсъдимата по актуалното дело, считано от 14.08.2016 година
Анита е наказана да заплати обезщетение на наследниците на Н.Д. за претърпените неимуществени вреди вследствие на закононарушението - сума в размер на 150 000 лв., ведно със законната рента върху нея, считано от 14.08.2016 година, до окончателното й погашение. Съдът отхвърли гражданския иск до сумата от 300 000 лева като безпочвен. 
Анита ще би трябвало да заплати и направените разноски по делото в размер на 9 816 лв.. 
Присъдата може да се апелира или стачкува пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР