Варненският окръжен съд потвърди като втора инстанция условната присъда на

...
Варненският окръжен съд потвърди като втора инстанция условната присъда на
Коментари Харесай

Условна присъда за бившия кмет на Девня

Варненският областен съд удостовери като втора инстанция условната присъда на някогашния кмет на Община Девня Атанас Кузев. Състав на Девненския областен съд му даде 3 години условно с 5 години изпитателен период за длъжностно заграбване. Според решението на магистратите в границите на изпитателния период той е лишен от право да заема държавна и социална служба.

Въззивното наказателно произвеждане бе формирано по митинг на Прокуратурата, която изиска някогашният кмет да изтърпи наказването си дейно, в пандиза. На собствен ред Кузив пледира за оправдателна присъда, а Община Девня изиска от Окръжния съд да почете в началото предявения цивилен иск против Кузев в размер на близо 80 хиляди лв.. Съдебният състав не почита настояванията на нито една от страните и удостовери изцяло наложеното от Девненския областен съд наказване.

Атанас Кузев бе измамен под отговорност за това, че в интервала от 2009 до 2015 година, като настоящ кмет на общината, е присвоил гориво и други артикули в огромни размери. Зарежданото с картата на Кузев дизелово гориво доста надвишавало разхода на служебния му автомобил " Волво “, като с нея са зареждани и огромни количества бензин, купувани са скъпи алкохолни питиета, цигари и редица продукти в разнообразни бензиностанции в страната.

Съдът одобри, че Кузев е ощетил локалния бюджет с близо 40 хиляди лв., които той ще би трябвало да възвърне на Община Девня.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР