Варненският окръжен съд одобри внесено споразумение, сключено между прокуратурата и

...
Варненският окръжен съд одобри внесено споразумение, сключено между прокуратурата и
Коментари Харесай

Затвор за Сашо Костов, извършил грабеж в условията на опасен рецидив

Варненският областен съд утвърди импортирано съглашение, подписано сред прокуратурата и бранителя на Сашо Костов, за това че на 23.03.2022 година, при изискванията на рисков рецидив, направил кражба от магазин. След като бил заварен на мястото на закононарушението, 28-годишният мъж използвал мощ, с цел да резервира владението върху откраднатите движимости, оповестиха от пресслужбата на съда.

В разпоредителното съвещание, подсъдимият и отбраната му желаеха делото да бъде обсъждано по особените правила със подписване на съглашение сред държавното обвиняване и юриста на Костов. Пред съда подсъдимият съобщи, че се признава за отговорен, възстановил е вредите на потърпевшия, подписал е съглашението непринудено и е наясно с последствията от него и не желае делото да бъде обсъждано по общия ред.

Мъжът е неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения, като през ноември предходната година е изтърпял последната си присъда от 8 месеца отнемане от независимост.

На 23 март тази година решил да извърши нова кражба от магазин на негов прочут, който се намирал в парцел в ж.к. " Вл. Варненчик “. Търговският обект бил самостоятелен на първия етаж от къща, като на втория етаж потърпевшият живеел със фамилията си. Нощно време магазинът се охранявал от СОТ, а дворът бил ограден от железна ограда. На 23 март т.г. към 03,20 ч. Сашо Костов прескочил в двора на къщата, направил отвор във входната врата на магазина и проникнал в обекта. Така съумял да вземе от касата 200 лева, както и кутия с цигари на стойност 5 лв.. След кражбата решил да избяга по същия път. При влизането му, обаче се била задействала СОТ и след получения сигнал, притежателят на магазина слязъл да види какво се случва. Така се засекли с крадеца. Пострадалият се опитал да задържи причинителя, като го хванал за якето. За да резервира владението върху откраднатото 28-годишният мъж блъснал с пестник в лицето притежателя на магазина, с който се познавали отдавна. След осъществяване на закононарушението в продължение на три дни Сашо Костов се укривал.

Държавното обвиняване и отбраната на подсъдимия реализираха единодушие за размера на наказването, което беше записано в съглашението, утвърдено от съда. За осъщественото закононарушение 28-годишният мъж се съгласи да изтърпи дейно наказване 8 месеца " отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим. 

Постановеният правосъден акт е финален и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР