Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 62-годишния

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 62-годишния
Коментари Харесай

62-годишен мъж е осъден за отглеждане и разпространение на марихуана

Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред прокуратурата и 62-годишния Енчо С., който се призна за отговорен за държане и развъждане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване, оповестиха от пресцентъра на съда.

Подсъдимият е роден в село Секулово, област Силистра, само че живее във Варна. Той е с чисто правосъдно минало. Пред съда страните обявиха, че одобряват за несъмнено открито, че подсъдимият е направил закононарушенията, за които е упрекнат.

За разпространяването на опиати мъжът одобри да му бъде наложено наказване от две години " отнемане от независимост “, чието изтърпяване да бъде отсрочено с четири години изпитателен период. За развъждането на неразрешените от закона растения от рода на конопа той е наказан на шест месеца затвор и санкция от 2500 лв.. От наложените санкции, мъжът следва да търпи по-тежкото от двете.  

В рамките на профилирана полицейска акция през май 2021 година при претършуване на парцел край Варна, стопанисван от мъжа, бяха разкрити две пространства, пригодени за развъждане на растения от рода на конопа, напомнят от Българска телеграфна агенция. 

Помещенията са били оборудвани със специфична техника, а в тях били открити огромни количества марихуана и растения от рода на конопа. От съда прецизират, че дрогата е с друго наличие на наркотично настоящия съставен елемент. Стойността на откритата марихуана е към 63 000 лв.. 

Одобреното от съда съглашение е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР