Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 27-годишния

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 27-годишния
Коментари Харесай

Николай получи 1 г. и 6 м. затвор във Варненския съд за кражба и ползване на чужда карта

Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред прокуратурата и 27-годишния Николай Цолов, оповестяват от там. Той се призна за отговорен, че на 23.12.2019 година откраднал портмоне с 50 лв., 30 евро и дебитна карта на жена във Варна. След кражбата, без единодушието на титуляра, в изискванията на продължавано закононарушение употребявал платежния инструмент. Успял да извърши 11 сполучливи заплащания на артикули и услуги на обща стойност 229,94 лв..

Пред съда, 27-годишният Николай съобщи, че се отхвърля от разглеждане на делото по общия ред, склонен е с параметрите на съглашението и го е подписал непринудено. Възстановил е и имуществените вреди на потърпевшата.

Варненският областен съд предложи смяна в съглашението - завишаване на наказването с половин година. Причина за по-строгото наказване бе свидетелството на съдимост на Цолов, от което е видно, че той има 18 влезнали в действие присъди за разнообразни закононарушения. След като страните се съгласиха с смяната, правосъдният състав утвърди съглашението.

За осъществената кражба, Николай Цолов е осъден с 3 месеца „ отнемане от независимост “, а за потреблението на непознат платежен инструмент с 1 година и 6 месеца затвор. От двете санкции, той ще търпи най-тежкото при първичен „ общ “ режим.

В 7-дневен период той следва да заплати и направените по делото разходи в размер на 553,31 лв. в интерес на държавния бюджет по сметка на ОД на МВР-Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР