Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура -

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура -
Коментари Харесай

Наказаха ученичка от Варна, разпространявала марихуана 

Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура - Варна и 18-годишно момиче, с което то се призна за отговорно, че държало за разпространяване високорискови наркотични субстанции, оповестиха от пресслужбата на институцията.

Пред съда, момичето, което е финален клас в гимназия, съобщи, че е наясно с последствията от доброволното сключване на съглашението, както и че то има последствията на влезнала в действие присъда. Ученичката съобщи, че се отхвърля от разглеждане на делото по общия ред, признава виновността си и избира бързото произвеждане.

Страните одобриха за несъмнено открито, че на 24 ноември предходната година във Варна, тогава като малолетна, само че разбирайки свойството и значение на осъщественото и в положение да управлява постъпките си, без съответно позволение държала 114,15 грама марихуана, с друго наличие на дейния съставен елемент, на обща стойност 684,90 лв.. На същата дата популяризирала част от опиата на друго лице.

Момичето е направило закононарушението преди да навърши 18-години, като в този случай, наказването плануваното в Наказателен кодекс за малолетни е до 5 години затвор. Предвид чистото правосъдно минало, младата възраст на лицето и неналичието на най-малък размер на наказването, прокуратурата предложи лишаването от независимост да бъде сменено с пробация.

Съдът обясни на подсъдимата, че след сключване на съглашението, тя ще се смята за осъждана, а при неспазване на пробационните ограничения съществува опция наказването да бъде сменено с " отнемане от независимост “. Предвид обстоятелството, че е последна година в гимназия, правосъдният състав предложи размера на мярката " безплатен труд в интерес на обществото “ - 200 часа за две години, да бъде понижен на половина. Страните одобриха смяната и подписаха съглашението, което съдът утвърди. Другите пробационни ограничения, които бяха наложени на 18-годишното момиче са " наложителна регистрация по сегашен адрес “ с честота 2 пъти седмично за период от две години, " наложителни периодически срещи с пробационен чиновник “ за период от 2 години и включване в стратегия за публично влияние.

Одобреното съглашение е финален правосъден акт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР