Варненският окръжен съд на България разреши екстрадицията в Русия на

...
Варненският окръжен съд на България разреши екстрадицията в Русия на
Коментари Харесай

България предава на Русия либерала, публично изгорил руския си паспорт

Варненският областен съд на България позволи екстрадицията в Русия на либерала Алексей Алчин, разгласен за търсене по обвиняване в укриване на налози.

Това заяви ресурсът Sota, подкрепящ либералите, оповестява кореспондентът на " ПолитНавигатор ".

От 2014 година Алчин се занимава с бизнес, обвързван с изкупуване на скрап от цветни и благородни метали и препродажбата им на банки и бижутерски работилници. Именно вследствие на тази активност, съгласно следствието, либералът е имал усложнения със закона.



Самият Алчин в блога си свързва наказателното дело против себе си с „ опозиционната” си активност – през 2014 година той се разгласи срещу обединяването с Крим, а с началото на спецоперацията обществено изгори съветския си паспорт и военната брошура пред кметство на Варна.



„ На 22 юни разбрах, че Русия ме търси. Искането за търсене беше подадено в края на април, т.е. откакто обществено се разгласих против нахлуването на Русия в Украйна. На 23 юни се явих в миграционния отдел на варненската полиция и бях арестуван по искане на Интерпол по отношение на обвиняване за укриване на налози ", споделя той.

" Действия като говорене в общественото пространство против войната, както и това, че нарекох съветската инвазия в Украйна с думата „ война “ във време, когато това беше неразрешено в Русия, както и помощ, както филантропична, по този начин и организационна, които предоставих на украинците са закононарушения, наказуеми в Русия ", спекулира либералът.

" Предвид неумолимостта на наказателната система в Русия, тези дейности и моите политически възгледи безспорно ще влошат наказването, което ме заплашва и ще ми бъде приложено доста по-тежко наказване от същността на формалното дело, заведено против мен от съветския съд, и най-вероятно ще се сблъскам с доживотна присъда “, написа либералът в блога си.

По време на вчерашното правосъдно съвещание Алчин беше подсилен от няколко десетки свои поддръжници, измежду които беше някогашният народен представител от Държавната дума Генадий Гудков, само че съдът отхвърли да го изслуша като очевидец на отбраната.

„ Според него съдията съзнателно е проточила разглеждането на делото до вечерта и не е позволила никого в съда, с изключение на брачната половинка на Алчин и двама негови юристи... Днес съдията беше изключително раздразнена от пикетите на към 50 души с искане да не се екстрадира Алчин в Русия.

" Гудков добави, че в този момент България минава през политическа рецесия, до октомври е на власт краткотрайно държавно управление, което към този момент разгласи желанието си да възстановява връзките с режима на Путин и да възвърне покупките на съветски газ “, отбелязва Сота.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР